Сряда, 29 Nov 2023
    
Спорт

10 републикански титли спечели от кайт седмицата Яхтклуб „Черноморец Бургас”

  30.08.2023 10:13  
10 републикански титли спечели от кайт седмицата Яхтклуб „Черноморец Бургас”

Седмицата на кайта в Бургас донесе много красота в морето и състезателни емоции на десетки кайтбордисти от страната. Двете кайт регати преминаха при подходящи ветрови условия и добра организация от домакина и организатор на състезанията - Яхтклуб „Черноморец Бургас”.

Кайтбордисти от 8 български клуба се включиха в оспорвано състезания в различните кайт дисциплини на Държавното първенство на България за 2023 година. Най- много шампионски титли спечелиха кайтистите от Яхтклуб „Черноморец Бургас”, със златни купи си тръгнаха и представители на Яхтклуб „Поморие”, Уиндсърф клуб Бургас и ЦСЯК София.

Кайт дисциплините, в които се състезаваха кайтбордистите, са course racing: twin tip, twin tip ram, strapless; foil race и foil freeride, hang time, wing surf. Медалите за най- добрите кайт умения се раздадоха и в различни групи – девойки, младежи, жени и мъже. Наградите бяха връчени от зам.-кмета на община Бургас Диана Саватева и председателя на ПК по Спорт, деца и младежки дейности Георги Маринчев.

За първи път в България на КАЙТ РЕГАТА „BLACK SEA KITE CUP” 2023 се проведе и състезание по WINGSURF. Новата дисциплина за първи път излъчи и републикански шампион.


Анкета

Мнения

Мнения
Просветният министър: Намаляване на домашните няма да има
  28.08.2023 08:56      

Намаляване на домашните за учениците няма да има, заяви министърът на образованието Галин Цоков в