Четвъртък, 30 Nov 2023
    
Крими Сунгурларе

Намушканият шофьор в село Прилеп-бит и прободен, издъхнал за 10 минути

  31.08.2023 15:26  
Намушканият шофьор в село Прилеп-бит и прободен, издъхнал за 10 минути

„Дядото“ на убитото дете се оказа случайно празнуващ в Прилеп

 

Силвия Шатърова

Стефан Дехнев, който  уби шофьора Руско Танев в село Припел се оказа, че няма никаква родствена връзка с премазаното дете, а е бил случайно празнуващ с компанията жител.

„Той официално дори не е и дядо, няма данни майката на детето да му е дъщеря. Той официално  няма деца“, съобщи окръжен прокурор Ангел Ангелов, който е наблюдаващ делото.


Днес Окръжен съд гледа мярката за неотклонение на Стефан Дехнев, който уби по жесток начин шофьора от Аксаково Руско Танев.

В съдебна зала обвиняемият поиска мярка „Домашен арест“ и заяви: „Не исках да го убия, а да го нараня, защото размазанато детенце не приличаше на човек“.
Според прокурор Ангел Ангелов убийството е изключително нагло извършено. „Уличното правосъдие се завръща и това не трябва да се допуска“. По свидетелски показания Стефан Дехнев първо е бил шофьора, след което е взел  нож от къщата и се е върнал, за да го намушка.

Причината за смъртта на шофьора е, че той е намушкан в левия крак с един удар и е оцелил точно аортата, която е била разряна изцяло. Човекът е издъхнал  буквално за 10 минути. Преди това побоя над него е довел до мозъчно сътресение, което е допринесло за по-бързата смърт. Това е заключението на съдебния медик.

Има данни, че бащата на детето е нанесъл два шамара на шофьора. Последният е заявил:“Няма да бягам, стоя си тук“. Основния бой е нанесен от страна на Стефан Дехнев.

Според екпертизата стана ясно, че шофьорът на камиона не е бил пил, за останалите участници в побоя все още се обработват експертизите.

Скоростта с която се движел камиона е 15-20 км в час, това е казал друг шофьор на камион, който е пътувал зад товарния автомобил на Руско Танев.

Прокуратурата поиска най-тежката мярка -задържане под стража, защото Дехнев има постоянен адрес -село Подвис, настоящ адрес в село Везенково, а пристигнал на тържеството в Прилеп от село Градец. Освен това назад във времето е излизал на два пъти от страната, има и криминално досие, като в него са записани грабеж, кражба и отнемане на автомобил.

Адвокат Величка  Костова поиска мярка домашен арест, като заяви тезата, че това не е умишлено убийство.
Бургаски окръжен съд остави в ареста Стефан Дехнев.


Анкета

Мнения

Мнения Средец
Иван Жабов: Да бяха ме поканили и аз щях да протестирам с хората от Дюлево
  30.08.2023 13:10      

Вода за селото ще има от един от кладенците на Средец