Четвъртък, 30 Nov 2023
    
Бургас

6 млн. лева ще се търсят спешно за ремонта на „Индустриална“

  31.08.2023 12:12  
6 млн. лева ще се търсят спешно за ремонта на „Индустриална“

Георги РУСИНОВ

 

6 млн. лева ще се търсят спешно за ремонта на улица „Индустриална“. Това заяви кметът Димитър Николов по време на днешната сесия, в която Общински съвет – Бургас трябва да гласува проекта за бюджет на общината. Улицата е в плачевно състояние след ремонт на ВиК-Бургас.

„Четирите ленти трябва да бъда асфалтирани – от „Океански риболов“ горе до края на оградата на складовете. Средствата, които са необходими за цялостното асфалтиране са 6 млн. лева. Толкова е целият бюджет на общината за ремонт на уличната мрежа. Сега ще трябва да режем разходи, за да можем поне частично да почнем да я асфалтираме. Средствата трябва да са от републиканския бюджет, но виждате, че е много трудно. До момента 36 преписки има, които чакат финансиране, така че трябва да търсим някакви вътрешни резерви, с които да започнем“, заяви Николов.

Улица „Индустриална“ е част от големия воден цикъл на Бургаския регион, който ВиК дружеството изпълнява.

„Там е главен градски колектор. ВиК отдавна планираше този ремонт и подмяна на тръбопроводите. За съжаление в проекта не са включени и средствата за цялостно асфалтиране на улицата, която в момента е в трагично състояние. Да, ВиК би следвало да я ремонтира, но няма бюджет за това. Така е по наредба, но аз съм песимист, че ще намерят средства. А хората търсят кмета и общината да съдейства и ние се чувстваме двойно ангажирани за това. Буквално ще търсим средства от всички пера в бюджета“, уточни кметът.

През години авариите по улицата са много чести и Николов потвърди това.

„Сега вече разчитаме, че с цялата подмяна на тръбопроводите, те да престанат, за да може да се използва пълноценно. Това е една от най-главните и активни трасета в града, не само за Южното Черноморие, а и за Меден рудник. Максимално скоро трябва да осигурим средствата и да започнем ремонти, защото като влезем в есенно-зимния сезон няма да има възможност за асфалтиране. Колкото по-рано го направим, толкова и по-качествен ще стане“, завърши той.


Анкета

Мнения

Мнения Средец
Иван Жабов: Да бяха ме поканили и аз щях да протестирам с хората от Дюлево
  30.08.2023 13:10      

Вода за селото ще има от един от кладенците на Средец