Вторник, 28 Nov 2023
    
Култура Созопол

Грандиозно откриване на Аполония 2023 с галаконцерт на Музикален театър „Стефан Македонски“

  29.08.2023 14:45  
Грандиозно откриване на Аполония 2023 с галаконцерт на Музикален театър „Стефан Македонски“

Музиката на Лехар, Калман и Йохан Щраус – син завладя сцената на Амфитеатър Аполония и постави началото на Фестивала

Великолепните оркестър, балет и солисти на Национален музикален театър „Стефан Македонски“ дадоха страхотно начало на тазгодишното издание на Празници на изкуствата Аполония. Фестивалът бе открит със зрелищно представление с музика на известните композитори Лехар, Калман и Щраус. На сцената в Созопол любимите шедьоври от световната оперетна класика зарадваха публиката, която в следващите дни до 5 септември ще може да се наслади на богатата културна програма на фестивала, изпълнена с музика, изкуство, литература, кино и театър. Билети за всички събития от Аполония 2023 могат да бъдат закупени от Eventim.

„Тазгодишното издание на Аполония е доказателство, че вече за 39-а поредна година успяваме да съхраним културните традиции и да подкрепим младите таланти. И тази година събрахме на едно място най-талантливите български творци, за да ги срещнем с прекрасна публика, тук в слънчевия Созопол. Благодарим на всички, които са част от Аполония и се надяваме предстоящите събития да ви заредят с настроение и положителни емоции,“ сподели Маргарита Димитрова, изпълнителен директор на Фондация Аполония по повод на откриването на Фестивала.

Маргарита Димитрова и кметът Тихомир Янакиев  откриват официално Празниците

 

Празници на изкуствата Аполония ще продължат до 5-и септември и ще представят над 50 събития, сред които концерти, художествени изложби, кино прожекции, театрални постановки и други. Вече са открити изложбите „Жените и международно триенале на сценичния плакат“, „Завръщането на Лоте Михайлова. Срамежливата интимност“ и „Изложби на дипломираните“ от Национална художествена академия, които могат да бъдат разгледани в Художествената галерия в Созопол до края на Аполония.

Сред музикалните изпълнители, които ще излязат на сцената на Амфитеатър Аполония, са Михаела Маринова, Мария Илиева, Б.Т.Р, група „Сигнал“, група „Фондацията“. А в Лятно кино Созопол ще се прожектират редица известни български филми като „Чалга“, „Шекспир като улично куче“, „Моралът е доброто“ и други.

Всички предстоящи събития от разнообразната програма на Аполония могат да бъдат разгледани на https://apollonia.bg/.

Празници на изкуствата Аполония 2023 се провеждат с медийната подкрепа на БНТ, БНР, БТА, Дневник, Dir.bg, Impressio.bg, OFF News, БГ Радио, Mediapool, Elle.bg, Rozali.com, Novinite Group, High View Art, сп. Biograph, View Sofia, МИКА: Музика и лайфстайл, Информационна агенция „Фокус“, Burgas24, списание 8, Черноморски фар.


Анкета

Мнения

Мнения
Просветният министър: Намаляване на домашните няма да има
  28.08.2023 08:56      

Намаляване на домашните за учениците няма да има, заяви министърът на образованието Галин Цоков в