Вторник, 28 Nov 2023
    
Крими

Полицията със спецакция в Сунгурларско заради евентуално напрежение

  29.08.2023 09:33  
Полицията със спецакция в Сунгурларско заради евентуално напрежение

Във връзка с ограничаване на евентуалното напрежение на територията на Община Сунгурларе, както и с цел превенция на престъпността в малките населени места, противодействие на битовите престъпления и контрол върху лицата, шофиращи след употреба на алкохол или наркотични вещества, стартира специализирана полицейска операция с участието на служители от сектор „Специализирани полицейски сили“ към ОДМВР - Бургас, сектор „Специални тактически действия“ към ОДМВР – Бургас и Зонално жандармерийско управление, чиито бургаски екипи са подкрепени от служители на жандармерията от вътрешността на страната.

В различни населени места от Сунгурларска община – общинския център Сунгурларе и селата Лозарево, Везенково, Грозден и Славянци, екипи от споменатите структурни звена, извършват щателни проверки на лица от криминалния контингент. Проверява се и за издирвани лица, както и за такива, нарушаващи задълженията си по Закона за движение по пътищата, шофиращи след употреба на алкохол или наркотици. Присъствието на екипите в населените места от Сунгурларска община е на ротационен принцип, като точките за проверка са мобилни и целят елемент на изненада при осъществяване на проверките.

Припомняме, че в късния следобед на територията на с. Прилеп, общ. Сунгурларе след възникнал тежък пътен инцидент, приключил със смъртта на 6 годишно момченце, се стигна до саморазправа с виновния водач на товарния автомобил, допуснал катастрофата, завършила със смъртта му. На мястото на инцидента, ръководейки провежданите процесуално-следствени действия са Директорът на ОДМВР – Бургас – старши комисар Емил Павлов и административния ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас – Георги Чинев.

Към момента с цел изясняване на детайли по тежкия инцидент в сунгурларското село Прилеп за срок до 24 часа са задържани седем лица. По случая е образувано досъдебно производство. 


Анкета

Мнения

Мнения
Просветният министър: Намаляване на домашните няма да има
  28.08.2023 08:56      

Намаляване на домашните за учениците няма да има, заяви министърът на образованието Галин Цоков в