Вторник, 28 Nov 2023
    
Крими Сунгурларе

Трима от задържаните след тежката катастрофа в Бургаското село Прилеп остават в ареста

  29.08.2023 08:12  
Трима от задържаните след тежката катастрофа в Бургаското село Прилеп  остават в ареста

Дядото на прегазеното от камион дете е криминално проявен и е осъждан

Трима от задържаните след тежката катастрофа в Бургаско остават в ареста. В понеделник бяха арестувани 7 души, четирима от тях са разпитани като свидетели и са освободени. В районното остават бащата, чичото и дядото на детето, който е криминално проявен и е осъждан.

Припомняме че тежък пътен инцидент, придружен със саморазправа завърши със смъртта на дете и шофьор на товарен автомобил. Ситуацията се разиграва малко след 15:00 ч. в село Прилеп.  

Информацията до момента е, че 6-годишното дете е изскочило внезапно на пътя пред камион с варненска регистрация. Роднините му са празнували наблизо и веднага са дошли на място. Стигнало се е до саморазправа с водача на камиона. По неофициална информация той е бил намушкан с нож. 

„Има данни, че те са съпричастни към смъртта на шофьора на камиона. Не са местни жители, били са ангажирани в дърводобива. Обстановката в Сунгурларе е спокойна, няма напрежение. В района има засилено полицейско присъствие”, заяви за „Здравей, България” директорът на ОД на МВР – Бургас старши комисар Емил Павлов.

„Днес след изготвяне на съответните експертизи ще имаме яснота по отношение авторството на конкретно лице или лица на деянието. След това Прокуратурата ще постанови задържане до 72 ч. и ще внесе искане за мярка неотклонение задържане под стража. За подобни престъпления законът предвижда затвор от 10 до 20 години. Според свидетели компанията, която е нападнала шофьора на товарния автомобил, е била употребила алкохол”, поясни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Източник: Нова.тв


Анкета

Мнения

Мнения
Просветният министър: Намаляване на домашните няма да има
  28.08.2023 08:56      

Намаляване на домашните за учениците няма да има, заяви министърът на образованието Галин Цоков в