Понеделник, 13 Nov 2023
    
Бургас

Вижте къде можете да проверите безплатно пейсмейкъра си

  14.08.2023 16:49  
Вижте къде можете да проверите безплатно пейсмейкъра си
Д-р Иванета Йончева и д-р Денислав Бисеров с пациент

Кардиологичният кабинет на УМБАЛ Бургас проверява безплатно пейсмейкъри от трите марки, най-разпространени в България. От миналата седмица на разположение на пациентите вече има и нов апарат за проверка – за пейсмейкъри Biotroniк. Досега бе налична апаратура за проверка на пейсмейкъри Medtronic и St Jude Medical.

Това са най-често използваните устройства за поддържане на сърдечната функция, обясни д-р Иванета Йончева, специалист-кардиолог. Проверката на пейсмейкърите трябва да се извършва на всеки шест месеца и е от изключителна важност за тези, които са зависими от кардиостимулатора. Съвременните електронни устройства са програмирани да мониторират сърдечната дейност и да записват информация за появили се отклонения. Това дава възможност на кардиолога да следи ефективно пациента и да промени лечението, ако е необходимо.

Проверката на пейсмейкърите в УМБАЛ Бургас е безплатна, защото се поема от НЗОК. Прегледите се провеждат всеки работен ден между 10 и 12 ч. в новото крило срещу Спешно отделение. За информация на пациентите: тел. 0878501103 – д-р Иванета Йончева и 0876357726 - д-р Денислав Бисеров.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Отнемането на автомобили: Ще надделее ли бъркането в джоба над тарикатлъка
  13.08.2023 16:32      

Георги РУСИНОВ   Държавата обяви война на пияните и дрогираните шофьори с въ