Четвъртък, 31 Авг 2023
    
Бизнес Бургас

Нови цени на тока, парното и топлата вода от 1 юли обсъждат в КЕВР

  01.06.2023 10:41  
Нови цени на тока, парното и топлата вода от 1 юли  обсъждат в КЕВР

Комисията за енергийно и водно регулиране провежда открито заседание за обсъждане на доклад за регулаторен преглед и нови цени на топлоенергията от 1 юли.

Средно с 3,63 процента да се повишат цените на електрическата енергия за битовите клиенти за новия регулаторен период, предвижда доклад на КЕВР.

В него е записано, че цената за клиентите на "Електрохолд Продажби" ще се повиши средно с 3,44 процента. Поскъпването за битовите потребители на "ЕВН България Електроснабдяване" ще бъде средно с 3,41 на сто, а за тези на "ЕНЕРГО-ПРО Продажби" - средно с 4,24 процента, предаде БТА.

КЕВР ще проведе и обществено обсъждане за цените на електрическата енергия за битовите потребители. Окончателното решение за цените на тока за бита от 1 юли ще бъде взето на закрито заседание на регулатора.

Средно с 0,05 процента поскъпване на парното и топлата вода за клиентите на "Топлофикация София" се предвижда в доклада. Средното повишение на цените в Пловдив на "ЕВН България Топлофикация" ще е с 0,14 процента. За "Топлофикация Плевен" средното увеличение на цената на топлинната енергия ще е 0,07 на сто, за "Топлофикация Бургас" - с 0,28 процента, за "Веолия Енерджи Варна" - 0,35 на сто, за "Топлофикация Враца" - 0,05 процента, за "Топлофикация ВТ" - 0,11 на сто. Най-голямото поскъпване на топлинната енергия - средно с 11,45 на сто, е предвидено за клиентите на АЕЦ "Козлодуй". Цената на парното и топлата вода ще бъде по-ниска средно с 0,66 процента за клиентите на "Топлофикация Перник".

След откритото заседание ще се проведе и обществено обсъждане. КЕВР ще вземе окончателно решение за цените на топлинната енергия на свое закрито заседание.


Анкета

Мнения

Мнения
Митов: Няма да подкрепим свалянето на имунитета на който и да е депутат, докато тече съдебна реформа
  01.06.2023 09:01      

Г на ГЕРБ-СДС няма да подкрепи свалянето на имунитета на който и да било народен представител от