Събота, 02 Сеп 2023
    
Бургас

Бургас има свое лице в националния отбор по математика за олимпиадата в Япония

  01.06.2023 15:30  
Бургас има свое лице в националния отбор по математика за олимпиадата в Япония

Бургас има повод за гордост – и това е ученикът от Математическата гимназия Ангел Христов. От учебното заведение се похвалиха:

„България изпраща шестима от най-добрите си математици, отсети след тежки и оспорвани битки, на най-престижната олимпиада в света. В Япония, от 2 до 13 юли, ще се проведе международната олимпиада по математика. Нашите момчета Ангел Христов и Петко Лазаров от разширения състав за подбор, се доказаха като смели и умни бойци на математическото поле. След драматични обрати, в националния отбор тази година ще има човек от ППМГ Бургас! И този човек се казва Ангел Христов от 10 клас.

Поздравления за Ангел!

Ангел Христов

Поздравления и за неговия учител Ганка Вътева!

Зад този успех стои много труд, постоянство и упоритост! Благодарим на всички, които бяха подкрепа за Ангел и Петко по пътя до тук - учители, родители, училищно настоятелство, преподаватели от БАН, бивши национални състезатели по математика.

Пожелаваме и на двамата ученици от 10 клас още много успехи, много решени задачи и спечелени битки. Успех на международната олимпиада в Япония на целия български отбор!

Успех, Ачка!“


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Демерджиев: Проверка на МВР е установила дублирани регистрации на украински бежанци в хотелите
  02.06.2023 11:37      

„Има хотели, в които са настанени над 1,5 пъти повече хора от максималния капацитет