Петък, 01 Сеп 2023
    
Бургас

„Изгрев парк фест” събра малки и пораснали деца за шести път /СНИМКИ/

  01.06.2023 20:22  
„Изгрев парк фест” събра малки и пораснали деца за шести път /СНИМКИ/

Дона МИТЕВА

 

Богатата програма  събра много зрители и участници на шестия Изгрев парк фест в едноименния бургаски квартал.  В празника се включихат над 200 деца от читалищата в общината с песни, модерни танци и хора, и дори изпълнения на флейта и зумба.

За откриването да поздрави децата, техните родители, баби и дядовци дойде кметът Димитър Николов. Композиторът маестро Стефан Диомов, подари нова песен на празнуващите, и тя бе изпълнена от малките  „ИзгревЧета” от вокалната школа към читалище „Изгрев 1909 г”. Песента се казва  "Възрастните не разбират”.

Традиционно има подредена изложба, с  творбите, победители от националния конкурс "Мечта". Кметът Николов участва в награждаване на детските школи към читалищата на община Бургас, които през целия творчески сезон положиха много усилия. Той изгледа с интерес изпълнението на малките балерини и дори ги снима на видеоклип с телефона си.

В поздравлението си пожела здраве на всички и много успехи на талантливите деца на „Изгрев” и на Бургас. Сред наградените бе и Златка Бобева, художничката основатал на школата по батик в Бургас.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Демерджиев: Проверка на МВР е установила дублирани регистрации на украински бежанци в хотелите
  02.06.2023 11:37      

„Има хотели, в които са настанени над 1,5 пъти повече хора от максималния капацитет