Четвъртък, 31 Авг 2023
    
Бургас

Мълвата подреди двама известни професори в надпревара за креслото на ректора на университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  30.05.2023 08:34  
Мълвата подреди двама известни професори в надпревара за креслото на ректора на университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Откриване на процедура за избор на Ректор и Академичен съвет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ предстои днес.

Вторият мандат на проф. Магдалена Миткова е към края си, още преди месеци започна и спрягането на имена за неин заместник. Очаква се в креслото й да седне мъж. Запознати със ситуацията  спрягат двама равностойни претенденти – проф. Сотир Сотиров и проф. Христо Бозов. Не се изключва възможността да се появи и друг кандидат.

Запознати твърдят, че проф. Бозов в неформални разговори е коментирал, че не желае да оглавява университета, но дали това е стратегически ход или искрено желание – не се знае.

Дали зетят на бивш ректор на държавния университет - проф. Сотиров ще поеме този ангажимент на плещите си, или пък друг ще бъде избран ще стане ясно на 14 юни, когато ще е същинското гласуване.

Общото събрание на бургаската държавна Алма матер  днес ще заседава в корпус „Медицински науки“. Сутринта ще бъдат приети  отчетите на ръководството за периода май 2022 – 2023 година, мандатния отчет и отчета на Контролния съвет.

А следобед  трябва да се избере комисия по изборите, контролен съвет, както и да се гласува  структурата на новия академичен съвет.

Преподаватели в „Златаров“ се тюхкат, че заради избора на ректор, където трябва да гласуват, им се провалят командировки в чужбина.


Анкета

Мнения

Мнения
Митов: Няма да подкрепим свалянето на имунитета на който и да е депутат, докато тече съдебна реформа
  01.06.2023 09:01      

Г на ГЕРБ-СДС няма да подкрепи свалянето на имунитета на който и да било народен представител от