Събота, 01 Юли 2023
    
ИЗБОРИ 2023 Общество

Подготовката за изборния ден в Бургаска област –върви по план и без сътресения

  01.04.2023 15:23  
Подготовката за изборния ден в Бургаска област –върви по план и без сътресения

Днес се разнасят по план изборните книжа, машините за гласуване, както и устройствата за видеонаблюдение.

Подготовката за изборния ден в Бургаски регион върви нормално, няма отсъстващи, нито сигнали за нередности, каза председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Бургас Михаил Хаджиянев.

Утре избирателите в Бургаски регион ще могат да избират между 302 кандидати за депутати от 21 листи. Мандатите общо са 14.

Планът за действие при евентуална заплаха за бомба е  сравнително лесен – всяка секция е запечатана още в петък, а в училищата има охрана, която да пази входовете и изходите на сградата. Планът е изпратен директно към Министерството на вътрешните работи като предложение и възприет на централно ниво. С други думи, РИК-Бургас и органите на МВР тук са демонстрирали на цялата държава как да противодейства срещу фалшивите бомбени заплахи.

„Дори и да има злонамерен сигнал за бомба в изборния ден, той ще бъде отчетен като фалшив и ще буди само страх, защото няма как някой да влезе в помещенията. Всички секции са стерилни и се охраняват стриктно, просто е невъзможно някой да сложи бомба. Никой не може да влезе, не може и да излезе. Помещенията са претърсени. Сградите се охраняват от вчера денонощно“, уточни председателят на РИК-Бургас-Михаил Хаджиянев.
 

 

 


Анкета

Мнения

Мнения Созопол
Минеков за забавянето на проекта за автогарата в Созопол: Нямам никакво обяснение защо сте били измъчвани 4 години
  31.03.2023 15:54      

Проектът за автогарата в Созопол най-после е съгласуван от НИНКН. Добрата новина съобщи по време