Петък, 30 Юни 2023
    
Бургас

Проектът за укрепване на свлачището в Сарафово е на финала

  31.03.2023 14:40  
Проектът за укрепване на свлачището в Сарафово е на финала

Георги РУСИНОВ

 

Проектът за укрепването на свлачището е на финал и предстои внасянето в Министерството на регионалното развитие. Това отговори на въпрос на „Черноморски фар“ кметът на Община Бургас Димитър Николов. Той бе заедно с регионалния министър на инспекция днес на Северния обход и в зала „Арена Бургас“.

„До 10 дни ще е готов проекта и ще го предоставим на министерството“, посочи Николов.

Министър Шишков изрази готовността си за бързи действия относно свлачището и укрепването му.

Припомняме, че свлачището се активизира заради проливните дъждове миналата година в района на крайбрежната алея, която се използва като пешеходна и велосипедна връзка между Солниците на Бургас и кв. Сарафово.

Областният управител проф. Мария Нейкова преди месец отправи искане до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет за финансиране.

С нейна заповед бе назначена междуведомствена комисия, включваща представители на Областна администрация Бургас, Община Бургас, „Геозащита“ ЕООД - Варна и РД ПБЗН-Бургас, които направиха оглед на проблемния участък.

Скалната маса се е свлякла върху територията на морски плаж „Сарафово – юг“ и се създават реални предпоставки от пропадане на пътя, което би довело и до инциденти с преминаващи граждани. Поставена е сигнализация от Община Бургас, но преминаването през опасните участъци не е преустановено.


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Георги Стоянов, председател на Български фермерски съюз: Държавата трябва да помогне
  30.03.2023 11:26      

ФАКТ: Производителите изпитват големите затруднения