Петък, 30 Юни 2023
    
Мнения Созопол

Минеков за забавянето на проекта за автогарата в Созопол: Нямам никакво обяснение защо сте били измъчвани 4 години

  31.03.2023 15:54  
Минеков за забавянето на проекта за автогарата в Созопол: Нямам никакво обяснение защо сте били измъчвани 4 години

Проектът за автогарата в Созопол най-после е съгласуван от НИНКН. Добрата новина съобщи по време на последното заседание на Общински съвет бившият министър на културата проф. Велислав Минеков. Това е станало след лично негово настояване пред сегашния министър Найден Тодоров.

„Нямам никакво обяснение защо сте били измъчвани 4 години. Имате право да обвинявате НИНКН, но институтът не е в добро състояние“, каза проф. Минеков.

Той обясни, че разрешителни в института очакват 6 200 обекта. Специализираният комитет решава по 5-6 на месец. Има хора, които чакат по 12 години.

Проектът за автогарата в Созопол беше променен през октомври миналата година по искане на НИНКН. Промените обхващат височината на сградата, използваните фасадни материали и част от помещенията в сградата.

Автогарата ще се намира срещу сградата на общинска администрация в местността Провлак между стария и новия град. Сградата е решена в духа на класическата архитектура. Основното тяло представлява хале с отворено пространство и оформя помещение тип галерия. Двете странични крила са симетрично разположени на основното и помещават информационен и билетен център.


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Георги Стоянов, председател на Български фермерски съюз: Държавата трябва да помогне
  30.03.2023 11:26      

ФАКТ: Производителите изпитват големите затруднения