Петък, 30 Юни 2023
    
Любопитно

Официални рокли за различни поводи. Как да изберем идеалния модел?

  31.03.2023 10:09  
Официални рокли за различни поводи. Как да изберем идеалния модел?

Търсите идеалната официална рокля за сватба, кръщене или друго събитие? Или може би имате нужда от елегантен тоалет за официална бизнес среща? Предлагаме ви как да изберете най-добрия модел официална рокля за различни поводи, как да я съобразите с фигурата и какъв цвят ще бъде най-подходящ.

 

Официална рокля – какво си струва да знаем за нея?

Да започнем отначало. Какво точно представляват официалните рокли? По дефиниция това са творения, предназначени за носене на церемониални или официални поводи през деня, преди 18 часа. Обикновено са със семпла, минималистична кройка и миди дължина, но както при всяко правило, и това има изключения. Всяка елегантна жена трябва да има поне едно подобно творение в гардероба си, дори и да няма навика да посещава редовно коктейли или бизнес срещи. Все пак официалната рокля е идеалният избор за семейно тържество или дори среща в ресторант. Ключът към успеха, както във всеки друг случай, е да създадете тоалет с официална рокля, който да подхожда не само на събитието, на което отивате, но икъм вашата фигура, тип красота и личност . Как да съчетаем безупречно изходното творение? Ето няколко съвета, споделени с вас от стилисти.

 

Как да съчетаете официална рокля с фигурата си? Няколко практически съвета

Елегантността има много имена, но едно правило работи винаги, независимо от повода – най-добрата официална рокля е тази, която стои перфектно на фигурата. Противно на външния вид, съобразяването на кройката на официалната рокля с фигурата не е толкова трудно, колкото си мислите. За да ви улесним, сме ви подготвили малък измамник!

 

- Ако сте тип тяло "пясъчен часовник" , можете да изберете практически всяка кройка на официална рокля, която да подчертае оформената ви фигура с идеална талия. Можете да си позволите както рокля тип молив, така и рокля-клещ. Официална рокля с бомбър кройка? В него ще изглеждате красиво, особено ако имате дълги и стройни крака.

 

- Типична круша с широки бедра ли сте? Сложете официални рокли , които ще прикрият диспропорциите между малък бюст, тесни рамене и по-набито дъно. Отличен избор за вас ще бъдат миди официалните рокли , особено тези с трапецовидна кройка или силно разкроени, стилизирани за 40-те или 50-те години. 

 

- За дамите с фигура правоъгълник препоръчваме официални рокли, които ще създадат илюзията за талия на оса. Инвестирайте в рокля с разкроена плик, с пеплум, пришит в талията или асиметрична волана по диагонал. Точката отгоре и при официален стайлинг за колона трябва да бъде колан на талията, за предпочитане в цвят, контрастиращ на цвета на роклята.

 

- Вие сте с широки рамене и тесни бедра? Балансирайте пропорциите с официална рокля с права горна част без бухнатини и силно разкроена долна част (възможност са волани, плисета, плисета).

 

- Жените с тип тяло "ябълка" трябва да отвличат вниманието от изпъкналия корем или талията. Официална рокля с разкроена плик, с баска, с шарки, които оптически изравняват изпъкналостите, изпъкнала от линията на талията или с кройка babydoll ще ви подхожда добре. Ябълките обикновено имат оформени крака, така че определено трябва да избират по-къси творения.

 

Какъв цвят на официална рокля да изберете?

Изборът на цвят на официалната рокля е от голямо значение – важен е, ако искате да спазвате правилата на дрескода със стайлинга си и да не предизвиквате ужас в компанията. Правилата са прости: 

 

- Официална рокля за сватба или кръщене може да бъде издържана както в пастелни нюанси, така и в по-наситени цветове.  Пудрово розово, деликатно бебешко синьо или люляково виолетово ще работят също толкова добре, както и кобалт, кармин или слънчево жълто (разбира се, ако изберете стила на роклята и аксесоарите с чувствителност). В случай на сватба се отказваме от официални рокли в бяло (запазено за главните действащи лица или герои на церемонията) и в черно, твърде мрачно за такива радостни поводи. Какво ще кажете за шарените рокли? Те ще бъдат чудесен избор, но не забравяйте да запазите стила си: акварелните рози ще бъдат много по-добър избор от, например, моряшки райета или луди щампи от 90-те. 

 

- Официалните рокли за бизнес среща или интервю за работа трябва да бъдат сдържани не само като кройка, но и като цвят. Най-добрият избор в този случай ще бъде класическа малка черна или тъмносиня или сива официална рокля.

 

Как да съобразите официалната рокля с повода? Съвети от стилисти

Булчинските рокли трябва да са елегантни, но не непременно скромни.  Забравете за офиса, кройка с молив! Ако ви се иска може да заложите на нещо наистина бляскаво като феноменална официална рокля с гол гръб или макси дължина. Има и свобода при избора на цветове и десени. Както вече споменахме, както пастелно розово, така и сочно червено ще работят добре на сватбени тържества. Чудесен вариант са и официални рокли за сватба с романтични цветя.

 

Официални рокли за кръщенета/причастие

В случай на официални рокли за причастие или кръщене, струва си да се погрижите за съчетаването на кройката с правилата на дрес кода, които се прилагат по време на църковни церемонии. Скромните официални рокли с изградено деколте и ръкави , например къси или ¾, определено ще работят най-добре  . Можете да се побъркате с интересни детайли: например плисиран подгъв, волан или дантелена текстура.

 

Бизнес официални рокли

Перфектната официална рокля за всички бизнес поводи? По правило най-добри ще бъдат семплите, минималистични и балансирани творения - тези, които ще подхождат на вашия професионален имидж. Молив , който подчертава силуета, ще бъде добър избор, както и приглушените цветове. Тъмносиньо, сиво, черно или тъмно лилаво са най-препоръчителни!

 

Какъв стил на официално облекло да изберете? Тези модели винаги ще работят!

Официална рокля тип молив 

Официално облекло, което никога не излиза от мода? Молив! Вдъхновете се от стила на  Меган Маркъл , която блести в салоните с идеално съчетани творения с кройка тип молив. Също като нея, в зависимост от повода, можете да изберете пастелни нюанси, земни тонове или по-силно виолетово или изумрудено . Можете лесно да съобразите официалните рокли тип молив с вашата фигура – ​​просто се огледайте за пеплум, пришит в талията, разширени рамене с възглавнички или дори ефектни копчета, които ще отвлекат вниманието от евентуални недостатъци на фигурата. Как да носим официални рокли в стил молив на Меган Маркъл  ? Винаги с обувки на висок ток, които оптически отслабват краката ви.В зависимост от това дали отивате на пищно парти или сватба или среща с изпълнител, изберете ефектни бижута и декоративна чанта тип клъч, които ще подчертаят минималистичната кройка на тоалета или скромни аксесоари в професионален стил (например нюд обувки и ръчна чанта ) .

 

Разкроена официална рокля 

Също толкова вдъхновяващ е класическият, но  феноменален стил на херцогиня Кейт Мидълтън , която в много случаи посяга към елегантни, крещящи официални рокли, в които изглежда достойно и женствено. Въпреки че херцогинята подчертава идеално стройната си фигура с този тип творение, имаме добра новина - разкроените официални рокли подхождат на всеки тип фигура , защото не само ефектно прикриват масивните бедра, но и балансират пропорциите между широки рамене и тесен ханш. Обичате ли да се чувствате удобно? Възползвайте се от съветите на стилистите, според които официални рокли с А-силует или коктейлни рокли се съчетават еднакво добре както с високи токчета, така и с елегантни балеринки.

 

Големи официални рокли - най-добрите модели за голям размер

Перфектната  кройка на официална рокля за закръглена дама? Ако искате да изглеждате стройни на елегантен повод, заложете на трапецовидна кройка, която ще прикрие всички недостатъци около корема, ханша и бедрата. Не се страхувайте от официалните рокли тип молив – не забравяйте обаче да избирате модели с вталена талия, но не прекалено прилепнали на корема. Ако добавите сако, хубаво колие и високи токчета , определено ще изглеждате по-стройни.

 

 

 


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Георги Стоянов, председател на Български фермерски съюз: Държавата трябва да помогне
  30.03.2023 11:26      

ФАКТ: Производителите изпитват големите затруднения