Събота, 01 Юли 2023
    
Приморско

Съвсем скоро започва ремонтът на язовир „Ясна поляна“

  31.03.2023 13:58  
Съвсем скоро започва ремонтът на язовир „Ясна поляна“

Георги РУСИНОВ

 

Съвсем скоро се очаква да започне ремонтът на компрометирания язовир „Ясна поляна“. Това заяви на визита в Бургас регионалният министър арх. Иван Шишков.

„За Ясна поляна има осигурени пари от правителството. Очакваме днес едно последно тълкувателно писмо относно начина по който следва да бъдат възлагани аварийните ремонти. Считам, че от другата седмица най-вероятно ще можем да имаме възможност да почнат реално дейностите. Парите са осигурени. За съжаление язовирът не е в добро състояние. Правят се включително и конструктивни укрепвания, защото язовирът има и този проблем. Направили сме пълна организация, така че смятам, че няма да имаме проблеми“, обясни той.

Шишков обясни, че първоначално отпуснатите средства са били в размер на 15 млн. лева, но заради конструктивните проблеми по язовира са нараснали на 23 млн. лева.

„Неслучайно са нараснали, защото направихме изключително подробно обследване на пречиствателната станция и на практика това показва становището. Това, което трябва да направим в рамките на месец и половина е да укрепим съоръжението, за да няма проблем. След това в процеса на времето мисля, че ще се справят бъдещите строители. Знаем технически какво трябва да бъде решено и считаме, че ще можем да се справим. Разбира се, ситуацията е аварийна, на всички ни е ясно, но е създадена такава организация, че смятам, че ще се справим“, каза още министърът.

Днес той ще посети на място пречиствателната станция.


Анкета

Мнения

Мнения Созопол
Минеков за забавянето на проекта за автогарата в Созопол: Нямам никакво обяснение защо сте били измъчвани 4 години
  31.03.2023 15:54      

Проектът за автогарата в Созопол най-после е съгласуван от НИНКН. Добрата новина съобщи по време