Неделя, 28 Май 2023
    
ИЗБОРИ 2023 Карнобат

Миню Стайков-отново кандидат за депутат

  26.02.2023 09:44  
Миню Стайков-отново кандидат за депутат

Собственикът на "Винпром-Карнобат" Миню Стайков отново ще е кандидат за депутат от Бургаски регион, сочи справка в регистрите на РИК. Той е единствен в листата на БНО-Българско национално обединение. Стайков се явява за втори път от тази формация, преди 6 месеца отново бе неин кандидат, а преди две години предпочете партия “Бригада”.
През 2021 г. БНО на ексцентричния Георги Георгиев-Готи даде изцяло листите си на „Българско лято“, сега за мтори път издига карнобатския бизнесмен
Маргиналната формация БНО и нейният лидер са известни с това, че подопечното му Българско национално обединение осигурява временен имунитет на вип-арестанти. През пролетта на 2019 г. издигна затворничката Евгения Банева за евродепутат, но звездата му изгря най-ярко през 2021 г., когато обяви, че отдава целите си партийни листи „под аренда“ на партия „Българско лято“ на Васил Божков.
Злите езици говорят, че партийното брокерство е източник на солидни доходи за Георгиев, защото заплашените от българското правосъдие бизнесмени дават мило и драго да се сдобият с макар и временен имунитет. От актуалния тренд се възползва и хотелиерското семейство на Маринела и Ветко Арабаджиеви, които  влязоха в листите на друг политически Остап Бендер – Александър Томов.

Клюкарите от жълтите павета с право любопитстват какво е подтикнало карнобатският алкохолен бизнесмен да влезе повторно в изборната надпревара. Самият той твърдял, че проблемите с правосъдието вече са зад гърба му и не го заплашва затвор. Стайков повече от година е на свобода, има право да пътува в чужбина и нищо около него не навежда на мисълта, че му е нужна по-специфична защита.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Адвокат Драгомир Ошавков: Напускам Движение 21, но няма да чуете лоша дума от мен
  25.02.2023 10:32      

Политическата криза ще завърши със свикване на Велико Народно събрание, смята екс-депутат