Неделя, 28 Май 2023
    
Бургас

Целият ресурс на държавата е впрегнат за лечението на бургазлийчето, транспортирано със „Спартан”-а в Пирогов

  25.02.2023 14:43  
Целият ресурс на държавата е впрегнат за лечението на бургазлийчето, транспортирано със „Спартан”-а в Пирогов

Шефът на „Пирогов” бе пестелив при прогнозите за детето днес в Бургас, когато той, министър Меджидиев и 13 лекари възстановиха Националната програма "Детско здраве“.

„При децата не можем да правим прогнози и не може да говорим много, това е страдание за семейството. Когато някой говори, косвено той може да нанесе някаква щета на семейството, защото те гледат в момента. Искаме да бъдем по-пестиливи. Правим най-доброто, целият ресурс на държавата е впрегнат да помогнем, мобилизирани сме изцяло. Финансово е обезпечено всичко. Има и някои висши сили, дано и те да са с нас и този случай да приключи положително”, коментира д-р Валентин Димитров - изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Пирогов“ по повод състоянието на 6-годишното бургаско дете, което преди дни беше транспортирано със самолет „Спартан“ до София. То бе в критично състояние и сега се намира на лечение в „Пирогов.

Припомняме, че то бе в критично състояние, с остра вирусна инфекция (грип А, преболедувало скарлатина) и беше приведено в Клиниката по детска анестезиология и интензивно лечение на „Пирогов“.

Самият министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев обясни, че поддържа връзка всеки ден с реаниматорите в „Пирогов”, които се грижат за малкия пациент. И подчерта, че именно заради такива случаи е много важна връзката между различните здравни звена в столицата и извън нея. Той поздрави и кмета Димитър Николов за активността да се получи от служебното правителство одобрение за създаването на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести "Света Анастасия" в Бургас. А шефът на „Пирогов” изрази готовност за подкрепа на лекарите, които ще работят в нея.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Адвокат Драгомир Ошавков: Напускам Движение 21, но няма да чуете лоша дума от мен
  25.02.2023 10:32      

Политическата криза ще завърши със свикване на Велико Народно събрание, смята екс-депутат