Четвъртък, 20 Апр 2023
    
Мнения

Димитър Николов определи „Нексогейт“ като политически пирамиди, зад които стоят криптофараони

  19.01.2023 12:14  
Димитър Николов определи „Нексогейт“ като политически пирамиди, зад които стоят криптофараони

"Нексогейт" е от мащабите на "Панамагейт". Някои се опитват да заметат темата под килима. Говорим за финансиране на тероризма, за мръсни пари. Особено тревожно е, когато става въпрос за финансиране на част от българския политически елит. Това коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Димитър Николов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него в случая може да се говори за "политически пирамиди, зад които стоят криптофараони". А това може да ни отдалечи от Шенген.

"Това е нова политическа пирамида, която е по-страшна от финансовите. Тук говорим за изграждане на политически проекти по корпоративен модел. Трябва да се разпореди данъчна проверка какви доходи трябва да имат тези хора, за да отделят 13-20 000 лв. на година за дарения", посочи целта на бъдеща проверка народният представител.

Пред Bulgaria ON AIR той коментира и проверката на прокуратурата срещу бивш вътрешен министър. Припозна в съобщението Бойко Рашков.

"Започвам да си обяснявам защо имаше една припряност за саморазправа с прокуратурата. Той за малко да оглави антикорупционната комисия - звучи като да сложим лисицата да пази кокошарника. Надявам се той да не използва юридическите си познания и да прибегне до вратички в законите. Това е министърът, който носи също вина за това държавата да се забави с години, да се движи на две скорости, линейките да се бавят с няколко часа за София и това да е фатално", заяви Николов.

Депутатът от ГЕРБ-СДС не е оптимист за създаване на правителство с мандат на БСП. Посочи, че лидерът на ГЕРБ не е заявил отказ от участие в лидерска среща. А такава, по думите на Николов, е трябвало да се случи още преди завъртането на парламентарната рулетка.


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Диана Саватева: Страхувам се от скоростта, с която преминаваме през живота и която ограбва от нас възможността да бъдем създатели
  18.01.2023 10:23      

Поетът улавя дори и най-малката вибрация – на средата, на хората около себе си