Сряда, 19 Апр 2023
    
Поморие

Училище „Иван Вазов“ – Поморие организира открит урок – пример за образование със сърце и мисъл

  18.01.2023 16:50  
Училище „Иван Вазов“ – Поморие организира открит урок – пример за образование със сърце и мисъл

В Поморие, в залата на Градска художествена галерия „Дечко Стоев“, днес се проведе впечатляващ открит урок с отворена образователна практика по предметната област литература, организиран от местното Средно училище „Иван Вазов“. Урокът бе умело воден от старши учител госпожа Мариана Маринова с участието на учениците от 6.Б. клас, в присъствието на кмета на община Поморие Иван Алексиев, началника на Регионалното управление на образованието Петя Петрова, ръководството на училището, директори и преподаватели от други учебни заведения на територията на област Бургас.

„Щастлива съм, че съм съпричастна към този  работен и ценен формат. За нас, учителите, това е един момент, в който ще можем да си поговорим за това какво правим и какво бихме могли още да направим за учениците.“, каза Петя Петрова – началник на РУО – Бургас. Тя благодари на директора на училището госпожа Петя Казакова и на екипа за смелостта да отворят училището и да представят работата си пред други преподаватели.

Тема на увлекателното занятие беше „Ловци на образи“ и учениците имаха възможността да упражнят знанията си по литература, но и да демонстрират богата обща култура и широк спектър от интереси. За да помогнат в търсенето на образи и да представят изкуството в различните му форми, гости на урока бяха художникът Милчо Талев и писателката Тони Маркс. Като отличен пример за работа по групи, учениците анализираха и три от картините, изложени в галерията. Децата представиха свои проекти, разкриващи неразривната връзка между вдъхновението в изобразителното изкуство и в литературата: презентация за картините на Иван Милев и ръчно изработен алманах с творби на някои от гениите в българската поезия и проза.

„Радвам се, че във всички учебни заведения в общината ни има много напредничави колективи, но и много будни възпитаници. Днес, след като имах възможността да присъствам лично на този прекрасен открит урок, мога да кажа, че съм обнадежден. Впечатлен съм от работата на педагогическия колектив в Средно училище „Иван Вазов“, но най-вече съм горд оВсичкит това, което видях. Горд съм с децата на Поморие – нашите надежди. Начетени, подготвени, мислещи, възпитани и притежаващи много знания и богата култура. Благодаря ви, защото всички вие днес наистина дадохте урок и сте пример за това как трябва да се учи и преподава.“, каза кметът Иван Алексиев в края на образователната практика.

 

 


Анкета

Мнения

Мнения
Милева:Мигрантите по границата ни с Турция - 5 пъти повече в сравнение с 2021
  16.01.2023 15:12      

През 2022 г. има петкратно увеличение на незаконната миграция по българо-турската граница в сравн