Четвъртък, 13 Апр 2023
    
Култура Несебър

Легендарният текстописец Иван Ненков и нежната му половинка издадоха първи авторски албум

  12.01.2023 17:09  
Легендарният текстописец Иван Ненков и нежната му половинка издадоха първи авторски албум

Текстописецът – легенда, под чието перо са родени „Ах, морето“  и още много хитови текстове Иван Ненков и неговата нежна половинка Живка Митова издадоха първия си авторски албум. Той излезе в края на миналата година.

Дуетът на несебърските творци, известни в цялата страна, а и в чужбина, носи името „Морски струни“. Той е кръстен  на създадената от тях Творческа среща на поетите с китара, която вече има 16 издания в Несебър.

Албумът на семейството е озаглавен  „Завръщане в Итака“. Това е и името на първата песен в него.  С нея се открива албума, защото тя е първата авторска песен, която Иван и Живка запяват заедно още като студенти в Шумен. Тази песен бързо става неизменна част от репертоара на студентите филолози в цялата страна.

В диска има още 14 песни, вдъхновени от любовта към поезията и музиката. Те са звучали досега единствено на живо, от сцените на фестивали и концерти в страната и извън нея.  Композициите са печелили десетки награди от национални конкурси.

Ето част от посланието на авторите в албума: „…Някога заедно отплувахме в морето на изкуството…Време е за завръщане – между сълза и усмивка… И нека бъдем по-мъдри и по-добри, без троянски коне в сърцата!“.

 


Анкета

Мнения

Мнения Поморие
Кметът на Поморие Иван Алексиев: Управляващите оперативните програми  да работят с нашето темпо
  10.01.2023 15:39      

Ние не усвояваме евросредства, ние ги влагаме в проекти за общността &nb