Сряда, 12 Апр 2023
    
Бургас

Само грипът ли бе причина за неочакваната ваканция на учениците? Онлайн обучението – невъзможно

  11.01.2023 15:57  
Само грипът ли бе причина за неочакваната ваканция на учениците? Онлайн обучението – невъзможно

Дона МИТЕВА

Покрай грипната вълна в бургаско и обявените от просветния министър неучебни дни лъсна друг образователен проблем: Тиймс – системата за онлайн обучение не работи. Затова алармира географът Константин Янков, който е и лидер на Синдиката на учителите към КНСБ.

„Тази система работеше безотказно по време на Ковид-а. Сега не работи. Така е от началото на учебната година.Упреците тогава бяха между чиновниците от просветното министерство и програмистите. Не знам  кой крив, кой прав – но до сега резултатът е същият.

Няма информация в голяма част от класните стаи, което ще рече, че системата не е напълнена. Това не се прави от учителите.

Например от 14 класа, на които аз преподавам, към 15.00 часа на днешния 11 януари,  аз имам вкарани в системата 6 класа, като в три от тях няма въведен нито един ученик. За останалите нямам създадени класни стаи изобщо. И това очевидно е проблем в цялата страна. Всички учители се оплакват. А вчера след заседанието на Щаба за борба с грипа и острите респираторни заболявания, индикациите бяха за онлайн обучение. Решението на образователния министър да обяви дните от 12 до 15  януари за неучебни спестява точно главоболията на учители и ученици, които не знаят кога и как са в онлайн час. Вероятно и това е скритата причина, освен това, че болните ученици няма как да са пълноценни в обучението от дистанция, да се обявят дните за неучебни“, коментира учителят.

Той показа нагледно неудачите в платформата, отваряйки празна и готова за онлайн работа класна стая.


Анкета

Мнения

Мнения Поморие
Кметът на Поморие Иван Алексиев: Управляващите оперативните програми  да работят с нашето темпо
  10.01.2023 15:39      

Ние не усвояваме евросредства, ние ги влагаме в проекти за общността &nb