Четвъртък, 20 Oct 2022
    
Спорт

Вместо биричка и цаца: Фитнес на открито

  21.07.2022 10:38  
 Вместо биричка и цаца: Фитнес на открито

Инструкторът Кирил Танев със специални съвети за лятната ви форма

Прави тренировка на плажа  и ви очаква 

 

Весела ГОРАНОВА

 

Фитнес инструкторът Кирил Танев се включва в предизвикателството на Младежкия международен център и Община Бургас да покаже на бургазлии и гости една тренировка като ги завладее за спорта през лятото на открито. Тренировката е в събота от 19 часа до ресторант „Нептун“.

Идеята е да се покажат упражнения, които без фитнес може да се изпълняват и да се поддържа форма без да е изтощителна, а напротив - тонизираща и завладяваща“, казва Танев, който има свой стил във фитнеса и се занимава от години със здравословно хранене и спорт.

Според него този тип тренировки на брега на морето могат да се правят сутрин рано. Можете да напуснете фитнес залите поне за летните горещи месеци и да отидете край морето или в планината.

Не се учудвайте и поглеждате с насмешка на по-възрастни бургазлии, които сутрин рано тичат край морето или се разкършват с леки упражнения. С една такава тренировка денят ви ще стане друг и ще започне по друг начин.

„Тренировката е подходяща за всички, не само за активно спортуващи, тя показва как да комбинираме различните упражнения без да се натоварваме. Моят съвет е да не се притеснявате, че нямате специална подготовка, включете се“,  призовава още Танев. Според него спортуването трябва да е целогодишно, като през лятото може да се поддържа форма, есента не е подходяща за силови тренировки, когато тялото е атакувано от вируси.

Като човек, който от години се занимава с диетично хранене, той е шокиран от бума от хранителни режими, за него най-добрият е онзи, в който има баланс на мазнини, въглехидрати и белтъчини. Ако се спазва балансът между количеството и качеството, няма смисъл от шокови диети и да се има предвид най-важното правило, че количеството на приеманата храна трябва да е равно на изгорените калории.

След тази тренировка следващата амбиция на Кирил Танев е да обърне внимание на хората от средната възраст и децата от преди тинейджърската. „Най-трудно тръгват на спорт точно тези две групи от хора“, казва той.

А вие не се колебайте, опитайте тренировката, вместо да поседнете на биричка или да направите обичайната си пешеходна разходка.

 

 

 

 

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Общество
Жечо Станков за казуса с председателя на КЕВР: Последствията ще са много сериозни за хората и държавата
  21.07.2022 14:07      

Георги РУСИНОВ   Конституционен съд обяви за противоконституционно решението