Понеделник, 24 Oct 2022
    
Бургас Любопитно

В Борисовата гардина се събират да четат и плетат

  21.07.2022 17:50  
В Борисовата гардина се събират да четат и плетат

На 22 юли 2022 г., от 18.30 ч., за трета поредна година Юлски парк фест ще събере в Борисовата градина поети, музиканти и творци на приложното изкуство. Събитието, наречено „Чета и плета“, като в пъстра въртележка ще завърти на парковата сцена участници от различни поколения, които да представят своето изкуство пред бургазлии и гостите на Творчески Бургас.

В литературното четене ще се включат Наталия Недялкова, Константин Корадов, Мина Кръстева, Татяна Йотова и младите поети от Литературно студио "Митични птици" на поетесата Роза Боянова. Ще прозвучат музикалните изпълнения на ФФ „Тракийче, Рок група „9 Бенд“, Катрин Петрова – вокал, Марина Янкова – виолончело, Гайдарски състав „Черноморски каба гайди“ и бенда на училище „Св. княз Борис І“ – Студио „Князът“.

В сенчестите кътчета на Борисовата градина ще бъдат разположени изложби, ателиета и работилнички, които ще предадат творческа атмосфера на парка и ще предложат на посетителите забавление и възможност за придобиване на нови умения.

Любителите на четенето на традиционни книги ще открият по парковите пейки подарък за себе си – малки книжни пакети, дар от читалищната библиотека.

Събитието се организира от Читалище „Любен Каравелов 1940“, с подкрепата на Община Бургас.


Анкета

Мнения

Мнения
От БСП ще задържат мандата до петък
  25.07.2022 12:56      

От БСП ще задържат мандата до петък. Това каза председателя на ПГ на БСП Георги Свиленски, след з