Неделя, 23 Oct 2022
    
Бургас Мнения Общество

Жечо Станков за казуса с председателя на КЕВР: Последствията ще са много сериозни за хората и държавата

  21.07.2022 14:07  
Жечо Станков за казуса с председателя на КЕВР: Последствията ще са много сериозни за хората и държавата

Георги РУСИНОВ

 

Конституционен съд обяви за противоконституционно решението на Народното събрание от 9 февруари 2022 за избиране на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Върховните магистрати бяха сезирани от депутати на ГЕРБ-СДС, които твърдяха, че процедурата по избор на Станислав Тодоров противоречи на закона.

Депутатът от Бургаска област и бивш заместник-министър по енергетиката Жечо Станков коментира пред „Черноморски фар“, че проблемът е много голям.

„Ние обявихме още, когато се провеждаше процедурата, че няма как по време на открита процедура да бъдат променяни правилата. Последствията ще са много сериозни за хората и държавата, защото всичките решения, които е взимал КЕВР с този председател, могат да паднат в съда, ако бъдат обжалвани. Не милиони, а милиарди искове към държавата могат да се заведат, а в края на краищата сметката я плащат хората“, каза той.

Той добави, че е предложил в зала максимално бързо да се вземе решение как ще се процедира от тук нататък.

„Ние сме обещали, че ще сме градивна опозиция. Не е целта да показваме каква е грешката, въпреки че тук говорим за нарушаване на най-висшия закон в страната – Конституцията. Според Конституционния съд тя е нарушена. Но не това е най-важното. От ден днешен е блокирана и работата на комисията, а това ще има сериозни последствия“, уточни Станков.


Анкета

Мнения

Мнения
Борисов: Държавата е тотално счупена, Нинова ще се заключи в кабинета си и няма да я изкарат оттам лесно
  23.07.2022 11:59      

Да искаш избори сега и да искаш да управляваш сега - държавата е тотално счупена, и надеждата, че