Вторник, 04 Oct 2022
    
Спорт

„Черноморец“ подсилва школата с нови треньори и директор

  05.07.2022 14:48  
„Черноморец“ подсилва школата с нови треньори и директор

Георги РУСИНОВ

 

Бургаският футболен клуб „Черноморец“ продължава с промените, с които се надяват да изградят силен отбор, който да се завърне в професионалния футбол. От клуба обявиха чрез фейсбук страницата си, че има назначени нови треньори и директор на ДЮШ. Ето какво написаха бургазлии до феновете си:

„Акули“, с поглед към бъдещето, „Черноморец“ започва реформи не само в мъжкия отбор, но и в Детско-юношеската школа. Както е известно, клубът ще има отбор в Елитната група U17. „Акулите“ на Георги Терзиев си заслужиха това право, след като в последната битка надделяха с 3:2 над „Олимпик“ (Варна).

За да не бъде това изолиран успех, ръководството на „Черноморец“ ще наблегне изключително много на работата в ДЮШ. Своевременно ще бъдете информирани за всички промени, които се предприемат, и сами ще се убедите, че в школата вече ще се работи изключително професионално. С това се надяваме клубът ни отново да се превърне в люпилня на таланти, а мъжкият отбор отново да бъде изграден основно от наши юноши.

С цел това да бъде постигнато, първите промени в ДЮШ вече са факт. Новият директор на школата е Павел Колев. За последно той беше помощник-треньор в „Несебър“. Освен силната фигура в школата, той ще бъде и методист. Колев ще изготви единна методика, по която да тренират всички набори в академията ни.

Както е известно, за да може децата да се развиват и растат, необходимо е с тях да работят качествени специалисти. Затова първата стъпка, която предприехме, е в ДЮШ да бъде привлечен Георги Калоянов. Макар и млад, той вече натрупа доста опит като треньор, при това на мъжки отбор – „Карнобат“. Под негово ръководство карнобатлии практикуваха приятен за окото футбол, какъвто се надяваме да заиграят и талантите ни от набор 2007 г., които той поема.

Към екипа, който е съставен от доказани специалисти, се присъедини поредният такъв. От следващия сезон "сините" таланти, родени през 2009 г., ще бъдат водени от Господин Господинов. За него това е завръщане в „Черноморец“, след като в по-ранен период бе помощник-треньор на мъжкия отбор”.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Старши комисар Калоян Калоянов: Справихме се перфектно с бежанската криза
  04.07.2022 13:09      

Георги РУСИНОВ   Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов з