Понеделник, 03 Oct 2022
    
Бургас Мнения

Старши комисар Калоян Калоянов: Справихме се перфектно с бежанската криза

  04.07.2022 13:09  
Старши комисар Калоян Калоянов: Справихме се перфектно с бежанската криза

Георги РУСИНОВ

 

Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов заяви, че служителите на дирекцията са се справили перфектно с бежанската криза.

„Натовареността на Областна дирекция започна още през месец март с пристигането на украинските бежанци на наша територия. Колегите се справиха перфектно и в процесите на закрила, и по настаняване, както и с разкриване на престъпления спрямо украинските граждани“, заяви той пред журналисти след празника на полицията.

Вече сме в летен сезон. Това означава традиционно командировани полицаи от страната и чужбина по Черноморието.

„И тази година имаме командировани служители, чиято обща бройка към момента е 138 служители от вътрешността на страната. Туризмът е основен поминък в нашия район и затова Министерството ни подпомогна да командироваме още полицаи. Правим ежедневен анализ и ако е необходимо, имаме готовност от нашата дирекция да подсилим районните управления по крайбрежието. Уверявам ви, че сме създали много добра организация по обезпечаване на летния сезон. Традиционно имаме командировани полицаи от Чехия. Двама са в Районно управление – Приморско. Още един чех е в Несебър, като там има и двама служители от Румъния“, посочи още старши комисар Калоянов.

Празника ОДМВР-Бургас посрещна с удовлетворение за свършеното от служителите на дирекцията, както и с отговорност за всички предизвикателства, които им предстоят.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Старши комисар Калоян Калоянов: Справихме се перфектно с бежанската криза
  04.07.2022 13:09      

Георги РУСИНОВ   Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов з