Четвъртък, 15 Сеп 2022
    
Поморие

Улица „Крайбрежна“ в Поморие става пешеходна зона

  16.06.2022 16:57  
Улица „Крайбрежна“ в Поморие става пешеходна зона

Кметът на Поморие Иван Алексиев обсъди идеята за създаването на пешеходна зона на ул. „Крайбрежна“ с живеещите на тази улицата. На срещата, която се състоя в сградата на Община Поморие, бяха обсъдени вариантите, чрез които да се осигури свободен пешеходен достъп по крайбрежната улица, която през летния сезон е търговка с множество заведения, магазини и атракциони, както и да се защити пешеходният поток от и към плажната ивица.

Присъстващите не възразиха с предложението улицата да бъде изцяло пешеходна от кръстовището ѝ с ул. „Цар Петър“ до кръстовището ѝ с ул. „Цар Освободител“, като в часовия пояс от 08.00 ч. – 12.00 ч. ще има възможност за движение на МПС, както и за зареждане на търговските обекти.

За целта, горепосоченият участък от улица „Крайбрежна“ ще бъде затворен с бариери, които ще бъдат вдигнати само в часовете за движение на моторни превозни средства, както и по всяко време за живущите на улицата и за специализираните автомобили на Спешна помощ, Пожарна, Полиция и Сметосъбиране, които ще разполагат с електронен или друг вид пропуск.

Достъпът до улица „Крайбрежна“ от пресечните ѝ улици – „Черно море“, „Рибарска“, „Стара планина“, „Ахелой“ и „Витоша“ ще бъде ограничен от кашпи със зелена растителност


Анкета

Мнения

Мнения Царево
Кметът на  Царево -против новата защитена морска зона
  16.06.2022 14:24      

На проведено заседание на Комисия в РИОСВ Бургас за обявяване на Защитена местност Корал к