Сряда, 14 Сеп 2022
    
Спорт

Betano включи Левски във фаворитите за титлата през новия сезон в Първа лига

  15.06.2022 14:19  
Betano включи Левски във фаворитите за титлата през новия сезон в Първа лига

Сезон 2022/23 в българската Първа лига се очаква да бъде по-интересен от предходния, в който Лудогорец завоюва поредната си титла с лекота. Причините са няколко – ЦСКА има нов мотивиран треньор – Саша Илич, който трябва да изгради силен отбор. Също така и тимът на Левски под ръководството на Мъри Стоилов играят страхотно и може да се намесят в битката на върха. Виждаме, че букмейкърът betano е включил Левски сред фаворитите за титлата в Първа лига. Дори "сините" имат по-нисък коефициент от ЦСКА за краен победител през сезон 2022/23 - ставката за тях е 4.85, докато тази за ЦСКА е 5.00. Фаворит за титлата според Бетано естествено е Лудогорец с 1.57 коеф.

Отборът на Левски направи много силна втора половина от сезон 2021/22 и спечели Купата на България след успех над ЦСКА във финала. "Сините" финишираха 4-ти в първенството, като в първата половина от кампанията бяха далеч от топ 4. Работата на Мъри Стоилов е страхотна и той ще подсили отбора с точните попълнения през лятото. От "Герена" вече обявиха, че целта е да намалят изоставането си до Лудогорец и ЦСКА през новия сезон. Левски спечели шест от последните си осем мача в лигата и показа добри игри. Отборът има ясна идея как да изглежда на терена и прави силно впечатление, като трябва да задържи нивото през новия сезон. Не е случайно, че столичани са вторият фаворит за титлата според Betano. Те играха доста по-добре от ЦСКА в последните 2-3 месеца. Да не забравяме, че Левски победи на два пъти шампиона Лудогорец в ½-финалите на Купата на България. Определено „сините“ може да бъдат конкурент на „орлите“ за титлата през сезон 2022/23. За момента обаче клубът продължава да се бори с финансовите си проблеми и може би когато ги разреши ще бъде готов да атакува титлата в Първа лига.

Коефициентите сочат, че Лудогорец ще вдигне титлата и през новата кампания в родното първенство. Задава ли се титла номер 12 за „орлите“? Разградчани са с класа над останалите отбори у нас и играят със самочувствие, което също им помага да печелят мачове. Треньорът Анте Шимунджа не се очаква да прави много трансфери през лятото. Лудогорец има добре сработен отбор с доста дълбочина в състава и с познати лице ще атакува титлата. Кирил Десподов се очаква да бъде лидерът на „орлите“ през новия сезон, след като стана ясно, че ще остане в клуба. Той има класни съотборници и ако Левски и ЦСКА не вдигнат много нивото, то Лудогорец ще ликува в края на сезона.

Що се отнася до ЦСКА, новият треньор Саша Илич надали с магическа пръчка ще промени нещата на „Българска армия“. Сърбинът заяви, че няма нужда от много нови играчи, а такива които да правят разликата. Ако ЦСКА вземе класни нови попълнения, то може и да бъде по-близо до Лудогорец, но за момента Бетано не им дава големи шансове да спечелят титлата през сезон 2022/23 в Първа лига.


Анкета

Мнения

Мнения
ГЕРБ внесе вота на недоверие към правителството, ще ги подкрепят ДПС, ИТН и \
  15.06.2022 10:44      

ПГ на ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на Народното събрание Проект на решение за гласуване на вот