Сряда, 14 Сеп 2022
    
Бургас

На жълтите павета: Около стотина бургаски полицаи искаха обяснение от Рашков, той се скри

  15.06.2022 14:03  
На жълтите павета: Около стотина бургаски полицаи искаха обяснение от Рашков, той се скри

4000 недоволни от цялата страна настояха за реформа и по-високи заплати

 

Георги РУСИНОВ

 

Около стотина бургаски полицаи поискаха обяснение от Бойко Рашков за липсващите реформи в МВР системата. Това стана на националния протест в София. На жълтите павета се събраха около 4000 недоволни служители на МВР и надзиратели. Служители от Бургаския затвор също подкрепиха исканията за промени и достойно заплащане.

Нито обаче Бойко Рашков, нито който и да е от правителството на Кирил Петков се появи да разговаря с протестиращите.

„Разбрахме, че премиерът по това време е бил зает в Солун по някакви дела. Но има и други управляващи. Никой не си направи труда да дойде. А ние ги бяхме поканили специално всички. Искахме министър Рашков да види, че не 4-5 синдикалисти не разбират реформата му, а 4-5 хиляди“, заяви за „Черноморски фар“ заместник-председателят на УС на СФСМВР бургазлията Генади Тенев.

Именно най-големият синдикат в МВР системата бе организатор на протеста. Над 12 000 са членовете му в цялата страна. Съорганизатори бяха от синдиката на надзирателите в България – ССЗБ.

С плакати с искания за достойно заплащане и справедливи условия на труд недоволните униформени застанаха на жълтите павета пред Народно събрание. Скъсана кубинка на един от полицаите, който съвсем скоро я купил за 120 лева, показва нагледно друг от проблемите в системата – некачествените униформи и липсата на еднакъв стандарт.

„Едва ли ще има някакъв отзвук след този протест, но ние няма да спрем. Така няколко пъти вече излизаме на такива. Проведохме и палатков лагер. Няма да се откажем, докато не видим действителни резултати, а не само приказки“, добави още Тенев


Анкета

Мнения

Мнения
ГЕРБ внесе вота на недоверие към правителството, ще ги подкрепят ДПС, ИТН и \
  15.06.2022 10:44      

ПГ на ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на Народното събрание Проект на решение за гласуване на вот