Сряда, 14 Сеп 2022
    
Крими

Пуснаха на свобода подпалвача от Битоля

  14.06.2022 17:33  
Пуснаха на свобода подпалвача от Битоля

На този етап единствената мярка срещу него е отнемането на паспорта му

 

Задържаният за запалването на Културния клуб „Иван Михайлов" в Битоля Ламбе Алабаковски от днес е на свобода, съобщават от БГНЕС, цитирани от Нова ТВ. На този етап единствената мярка срещу него е отнемането на паспорта му. Решението е на Наказателния съд към основния съд в Битоля.

Съдът остави под домашен арест Ламбе Алабаковски заради палежа на българския културен клуб

Първоначално той беше с мярка за неотклонение задържане под стража за 8 дни, която беше заменена с домашен арест, с обяснението, че има възможност за бягство, тъй като певецът има двойно гражданство, македонско и американско.

Припомняме, че описанието на подпалвача от Битоля беше дадено от българския министър Теодора Генчовска, която веднага след събитието се отправи от Скопие към Битоля, където бе информирана за извършителя в полицейското управление.

„На кадрите на една от камерите видях мъж, който пристига спокойно с велосипед, вади туба със запалима течност и спокойно излива течността пред вратата на сградата. Пожарът, който избухна, беше голям, и подозирам, че човекът има някакви наранявания от този огън и може да потърси медицинска помощ. Мъжът е с маска“, каза Генчовска и добави, че лично тя смята, че този „акт е извършен хладнокръвно, умишлено и злонамерено".

Подпалването на входната врата на клуб „Иван Михайлов" предизвика остри реакции от страна на български политици, които оцениха инцидента като варварска постъпка и провокация.

Ламбе Алабаковски става известен след като побеждава в телевизионното състезание „Търсене на звезди“ през 2004 г. Той е много популярен в страната си, а песните му са сред любимите на македонците и заемат челни позиции в музикалните чартове. 


Анкета

Мнения

Мнения
ГЕРБ внесе вота на недоверие към правителството, ще ги подкрепят ДПС, ИТН и \
  15.06.2022 10:44      

ПГ на ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на Народното събрание Проект на решение за гласуване на вот