Сряда, 14 Сеп 2022
    
Култура

„Приказка за двама“ с Еделина Кънева и Орлин Горанов

  10.06.2022 16:39  
  „Приказка за двама“ с Еделина Кънева и Орлин Горанов

На 14-и юни от 20.30 часа на сцената на Летен театър – Бургас публиката ще съпреживее щастливи мигове на досег с изкуство от висока проба с концертния спектакъл „Приказка за двама“, който представя един от най‐обичаните български певци  – Орлин Горанов, във вълнуващ дует с великолепното сопрано Еделина Кънева. Концертният проект с една от най-романтичните музикални програми звучи под оркестровия съпровод на музикантите от Бургаската опера, а зад диригентския пулт е именитият маестро Деян Павлов.  Събитието е второто от програмата на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“, които бяха официално открити с блестящата премиера на балета „Дон Кихот“ от Лудвиг Минкус, постановка – Галина Калчева, на 7-и юни. Летният фестивал на името на празници се провеждат за петнадесети пореден път от Държавна опера – Бургас и Община Бургас.

На сцената на Летен театър – Бургас във вторник един от най‐успешните сценични тандеми – Орлин Горанов и Еделина Кънева, ще подари на публиката неувяхващите чувства и вечните послания на вълнуващи арии и дуети от мюзикълите „Котките“, „Фантомът на операта“, „Целуни ме, Кейт“, „Моята прекрасна лейди“, "Човекът от Ла Манча", "Singing In The Rain", както и превърналата се в емблема "Светът е за двама". В чудесно селектираната програма звучат и известната "Con te partiro", изпълнявана от Андреа Бочели, както и композицията, дала името на концерта – „Приказка за двама" /музика и аранжимент – Митко Гидишки, текст – Матей Стоянов/. 

Великолепните професионалисти Еделина Кънева и Орлин Горанов анонсират всяко от изпълненията – не само давайки информация за изпълняваните произведения, но и зареждайки с настроение и придавайки задушевна атмосфера на събитието. Подбраната селекция от световноизвестните мюзикъли и популярни песни е под отличния оркестров съпровод на музикантите от Държавна опера – Бургас.  Те изпълняват – с вкус, стил и чудесно цялостно звучене, и самостоятелни оркестрови композиции – Увертюра от мюзикъла "Моята прекрасна лейди", известния "Валс No2" от Шостакович и др.

Билети за „Приказка за двама“ – на касата на Операта, каса „Часовника“, както и в мрежите на Grabo и Eventim.


Анкета

Мнения

Мнения
ГЕРБ внесе вота на недоверие към правителството, ще ги подкрепят ДПС, ИТН и \
  15.06.2022 10:44      

ПГ на ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на Народното събрание Проект на решение за гласуване на вот