Вторник, 23 Авг 2022
    
Бургас

Елисавета Ангелова стана носител на приза „Млад художник” на Бургас

  24.05.2022 14:44  
Елисавета Ангелова стана носител на приза „Млад художник” на Бургас

Елисавета Ангелова бе отличена с приза „Млад художник” на Бургас за 2022 година. Заедно с нея бяха номинирани Петя Димитрова и Милена Казакова. Наградата е учредена на името на големия творец Руси Стоянов и по традиция бе връчена от дъщеря му Елица. Церемонията откри Добрин Вътев, председател на „Дружеството на бургаските художници” .

Елисавета Ангелова не скри вълнението и емоцията от престижното отличие и изказа благодарност към семейство си, колегите и всички, които подкрепят изкуството.

„С Вашите творби вляхте допълнителен колорит и създадохте една специфична празничност на днешния 24 май. Бъдете благословени и не спирайте да се вдъхновявате!”, каза кметът Димитър Николов, който поздрави всички гости.

Веднага след това бе отрита традиционната изложба, посветена на Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В нея са селектирани произведенията на 50 автори - както утвърдени майстори, така и млади художници.

Наградата "Млад художник на годината" се присъжда с решение на седемчленно жури при анонимно гласуване. Тази година в състава на журито бяха Добрин Вътев, Митко Иванов, Георги Петков, Стойко Сакалиев, Атанас Стоянов, Галя Чернева и Пенка Илиева.

Първият носител на наградата е Йордан Ангелов през 2007 година.


Анкета

Мнения

Мнения Приморско
Д-р Димитър Германов, кмет на Приморско: Очаква ни по-различен летен сезон
  24.05.2022 16:28      

Георги РУСИНОВ   -Д-р Германов, днес е един хубав празник, празник е