Понеделник, 22 Авг 2022
    
Култура Мнения

Милена Добрева – вокален педагог: 24 май е празник на светлината и надеждата

  23.05.2022 13:55  
Милена Добрева – вокален педагог: 24 май  е празник на светлината и надеждата

Това е най-светлият празник на духовността, светлината и надеждата. След тежките времена, в които бяхме затворени, сега е времето да покажем, че можем да творим и да работим, да се радваме на светлината край нас.

„Хората на изкуството можем да кажем , че е особен ден за нас 24 май, в който изливаме душите си и се радваме на това, което сме създали. Връщаме се назад и поглеждаме какво сме сътворили, кои са ни новите цели, за да се стремим към по-добро ниво“, казва Милена Добрева, която ръководи три вокални формации в Бургас, открива таланти, пише музика на песни, а „Фортисимо“ спечели две награди от Световните хорови игри в Белгия.

За нея словото е важно, защото без него няма да има песен. Казва, че няма значение, кое ще е първо - стихът или музиката, писала е и по двата начина песни. Но е категорична, че най-лесно се съчинява музика по стиховете на Ваньо Вълчев и сина му Ивайло. „Там стиховете „пеят“, казва винаги усмихнатата Милена. Техните стихове са цели сюжети и сами говорят какво да се напише.

„Има ритмика, музика, но няколко пъти първо е идвала мелодията, а след това Ивайло е написвал текста“, продължава Добрева. Твърди, че симбиозата между музика и текст е изключително важна, защото публиката трябва да запомни една песен и тя да стане шлагер и хит.

„Има много музикантски песни, които са много дълбоки, но трудно се разбират дори и от музикантите.“, казва Милена

Последната й авторска песен е по стих на дете, участвало в конкурса „Моят Бургас“.

 

 


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Милена Добрева – вокален педагог: 24 май  е празник на светлината и надеждата
  23.05.2022 13:55      

Това е най-светлият празник на духовността, светлината и надеждата. След тежките времена, в които