Вторник, 23 Авг 2022
    
Созопол

Почетоха паметта на загинали при изпълнение на войнския си дълг моряци /СНИМКИ/

  23.05.2022 11:40  
Почетоха паметта на загинали при изпълнение на войнския си дълг моряци /СНИМКИ/

На паметните плочи на Мемориалния комплекс във военноморска база Бургас и на паметника на загиналите от торпедоносеца „Смели” на нос „Акин“ беше отслужена панихида в памет на загиналите при изпълнение на воинския си дълг военни моряци.

Гости на събитието бяха заместник-областният управител на Област Бургас Тодор Иванов, кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев, кметът на град Черноморец Росен Деспов, кметът на село Атия Румен Димитров, контраадмирал о.з. Георги Мотев, контраадмирал о.з. Симеон Цеков, близки и роднини на загиналите.

Венци и цветя бяха поднесени от името на командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, от официалните гости, военнослужещите и цивилните служители от Флотилия бойни и спомагателни кораби и военноморска база Бургас, от близките и роднините на загиналите моряци.

Пред  нос Акин край Черноморец, под звуците на корабна сирена, от борда на военен катер във водата бяха спуснати венец и цветя в знак на преклонение към загиналите моряци от торпедоносеца „Смели”.

Родствениците на загиналите военни моряци за пореден път благодариха на командването на флотилията и военноморската база за това, че подвизите на тези достойни мъже, загинали при изпълнение на воинския си дълг, не са и никога няма да бъдат забравени.

Датата 19 май е вписана завинаги в историята на Военноморските сили на Република България като ден, в който бургаските военни моряци се прекланят в знак на почит и уважение към гибелта на загиналите през годините техни предшественици.


Анкета

Мнения

Мнения Приморско
Д-р Димитър Германов, кмет на Приморско: Очаква ни по-различен летен сезон
  24.05.2022 16:28      

Георги РУСИНОВ   -Д-р Германов, днес е един хубав празник, празник е