Понеделник, 22 Авг 2022
    
Царево

Кметът на Царево Георги Лапчев поздрави учители за предстоящия празник 24 май

  21.05.2022 10:02  
Кметът на Царево Георги Лапчев поздрави учители за предстоящия празник  24 май

По традиция кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев за седма поредна година покани учителите от двете учебни училища и от детските градини на територията на община Царево, за да отбележат предстоящия празник 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

На тази дата изразяваме дълбока почит и признателност към великото дело на Св. Св. Кирил и Методий и техните последователи, залегнало в процеса на изграждане на държавата ни и във формирането на нацията. Това е празникът, който обединява българите в цял свят около духовността, знанието и културата, които пребъдват благодарение на всички онези дейци, носещи в сърцата си светлина и вяра. Кметът инж. Георги Лапчев поздрави всички присъстващи, като им пожела: ,,Много здраве, сили и вдъхновение. Пожелавам Ви много професионални успехи и удовлетворение от работата с децата и учениците. Благодари ви за труда, който полагат, за да възпитат младите хора."

Настроението на коктейла бе приповдигнато с музикални поздрави от възпитаниците на Тодор Илиев – учител по китара – Марти, Криси и Боги. Те изпълниха пиеса за китара и мелодии от филмите „Кръстникът“ и „Осъдени души“. А слънчевите момичетата и момчетата от фолклорна танцова формация към СУ „Никола Йонков Вапцаров“ град Царево с ръководител Дамян Дамянов представиха традиционни български хора.


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Милена Добрева – вокален педагог: 24 май  е празник на светлината и надеждата
  23.05.2022 13:55      

Това е най-светлият празник на духовността, светлината и надеждата. След тежките времена, в които