Неделя, 14 Авг 2022
    
Малко Търново Царево

Фейсбук „завря“ от снимки на зеленика и любители на Странджа

  15.05.2022 12:56  
Фейсбук „завря“ от снимки на зеленика и любители на Странджа

След ковид пандемията-десетки природолюбители се събраха в царевското село Бродилово и тръгнаха по маршрути в търсене на емоции и зеленика.

Всяка година, през май месец, когато е цъфтежът на рядкото и красиво растение – странджанска зеленика, на територията на Природен Парк Странджа се организира едно от най-значимите събития за района – „Фестивалът на зелениката".

Тази година домакин на събитието е красивото странджанско село  Бродилово. Официалното откриване на 18-тото издание на Фестивала на зелениката започна с изпълнение на  химна на Странджа „Ясен месец" от фолклорни групи на територията на ПП „Странджа". Актьорът - маестро Юри Ангелов представи стихотворение, написано от една учителка- истинска  будителка. След чудесното, инж. Георги Лапчев- кмет на община Царево първи, като домакин  приветства всички присъстващи на празника. На събитие присъстваха и официални гости - кметът на община Малко Търново - Илиян  Янчев, областният управител Стойко Танков, заместник областен управител Тодор Иванов, кметът на село Бродилово Костадин Стойков, Петър Кънев- депутат, инж. Златка Азманова - заместник директор на югоизточно държавно предприятие град Сливен, и Елена Рафаилова.

Проведе се и демонстрация по Първа долекарска помощ в гората от експерти от БЧК - Бургас. За всички гости бе организиран кулинарен базар с домашно приготвени ястия.

Днес фестивалът продължава.


Анкета

Мнения

Мнения
Диян Стаматов: Актуализация на бюджетите в образованието ще е задължителна
  14.05.2022 16:09      

„Дигитализацията, в която се намира в момента средното образование, е на едно много