Събота, 28 Май 2022
    
Бизнес

НАП продава бракониерски лодки

  11.05.2022 10:32  
НАП продава бракониерски лодки

Девет конфискувани от държавата бракониерски рибарски лодки обяви на търг Бургаската териториалната дирекция на НАП. Плавателните съдове са иззети в полза на държавата при акции на Агенцията по рибарство и аквакултури срещу бракониерски улов в Черно море и езерата в региона. Повечето от плавателните съдове са били буквално изоставяни заедно с улова след появата на контролните органи. За първи път приходното ведомство в морския град обявява подобен търг за плавателни средства. Той ще се проведе на 14 юни от отдел „Държавни вземания“ в сградата на НАП Бургас с адрес ул. „Цар Петър“ 5-б.  
Близо 200 хиляди лева са внесени от НАП Бургас от  началото на годината в републиканския бюджет от продажби на конфискувани и отнети в полза на държавата недвижими имоти и моторни превозни средства. Приходът е реализиран от проведените от отдел „Държавни вземания“  16 търга през последните 4 месеца. От НАП Бургас уточняват, че именно Националната агенция за приходите е органът, който осъществява търгове на отнети в полза на държавата движими или недвижими вещи и имоти, след влезли в сила наказателни постановления на държавни институции или решения на съда. 
Всички подробности, условията за провеждане на търга, дните за оглед, списъка на вещите, размерът на депозита, както и първоначалните продажни цени са публикувани и могат да се видят от страницата на НАП в интернет: http://www.nap.bg в специализирания портал за продажби.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения Приморско
Д-р Димитър Германов, кмет на Приморско: Очаква ни по-различен летен сезон
  24.05.2022 16:28      

Георги РУСИНОВ   -Д-р Германов, днес е един хубав празник, празник е