Сряда, 10 Авг 2022
    
Бизнес

НАП продава бракониерски лодки

  11.05.2022 10:32  
НАП продава бракониерски лодки

Девет конфискувани от държавата бракониерски рибарски лодки обяви на търг Бургаската териториалната дирекция на НАП. Плавателните съдове са иззети в полза на държавата при акции на Агенцията по рибарство и аквакултури срещу бракониерски улов в Черно море и езерата в региона. Повечето от плавателните съдове са били буквално изоставяни заедно с улова след появата на контролните органи. За първи път приходното ведомство в морския град обявява подобен търг за плавателни средства. Той ще се проведе на 14 юни от отдел „Държавни вземания“ в сградата на НАП Бургас с адрес ул. „Цар Петър“ 5-б.  
Близо 200 хиляди лева са внесени от НАП Бургас от  началото на годината в републиканския бюджет от продажби на конфискувани и отнети в полза на държавата недвижими имоти и моторни превозни средства. Приходът е реализиран от проведените от отдел „Държавни вземания“  16 търга през последните 4 месеца. От НАП Бургас уточняват, че именно Националната агенция за приходите е органът, който осъществява търгове на отнети в полза на държавата движими или недвижими вещи и имоти, след влезли в сила наказателни постановления на държавни институции или решения на съда. 
Всички подробности, условията за провеждане на търга, дните за оглед, списъка на вещите, размерът на депозита, както и първоначалните продажни цени са публикувани и могат да се видят от страницата на НАП в интернет: http://www.nap.bg в специализирания портал за продажби.


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
От „Лукойл“ проговориха: Спираме работа, ако спрат руските доставки на нефт
  09.05.2022 12:03      

Георги РУСИНОВ   Един въпрос, който вълнува обществото от известно време е д