Събота, 30 Юли 2022
    
Бургас Любопитно

Гергана Стоянова: „За първи път излизам със спектакъл зад граница и много се вълнувам“

  29.04.2022 14:35  
Гергана Стоянова: „За първи път излизам със спектакъл зад граница и много се вълнувам“

„Черноморски фар“

Актрисата Гергана Стоянова, която всички познават от „Откраднат живот“ и като най-разпознаваемия глас в страната, прекара великденските празници с родителите си в Бургас. Затова тя разказа в сутрешния блок на Нова телевизия. Наред с празничните мигове тя сподели, че има няколко проекта, които се надява да осъществи до края на годината.

В най-близък порядък от време на актрисата с бургаски корени й предстои пътуване до Лондон, където ще играе моноспектакъла „Частица любов“. „На 29 април играем в Лондон, на 30 играем в Бирмингам. Билетите са почти разпродадени. За първи път излизам със спектакъл зад граница и много се вълнувам“, сподели тя и допълни: „На 14 май играем в Бургас, на 15, ако се случи, играем във Варна пък представления на „Гласове под наем“ – единствената пиеса, посветена на дублажа“.

Хубава случка от последното представление, и то точно на „Гласове под наем“, което е играла в Бургас по време на пандемията, разказа Гергана Стоянова: „Сред публиката видях много колеги, много приятели, много съученици, съседите ми от Долно Езерово и изведнъж виждам една жена, която стои отстрани с младо момиче – и разбирам, че това е учителката ми от детската градина. Внучката й видяла, че имам представление в Бургас и решава да я изненада, като й купува билет. Разбира се, за мен беше два пъти по-голяма изненадата.

При другарката Златанова съм изиграла първата си роля в детската градина – тази на Богданка от „Който не работи, не трябва да яде“. Много вълнуваща среща и за двете“, разказа актрисата.

Тази година Гергана Стоянова е начертала няколко проекта за себе си: „Това ми е юбилейна 50-а година. Захванала съм се с непривични неща, които цял живот искам да направя. Отлагани са досега. Пиша пиеса, книга с разкази, няколко музикални проекти. Мисля си, че ще се случат до края на годината”, сподели Гергана Стоянова.

 


Анкета

Мнения

Бургас Камено Мнения
Проф. Николай Овчаров: Русокастро има 1000% потенциал за културен туризъм
  29.04.2022 16:11      

Георги РУСИНОВ   Русокастро има 1000% потенциал за културен туризъм. Това об