Събота, 28 Май 2022
    
Приморско

Жители на Писменово - притеснени, че парите за ремонт на общински път до селото ще отидат за частен

  27.04.2022 15:11  
Жители на Писменово - притеснени, че парите за ремонт на общински път до селото ще отидат за частен

Младежи от ГЕРБ - на протест

Бойко Борисов: Морално ли е да се отпускат 2,5 млн. лева до къщата на Комитова

Силвия ШАТЪРОВА

Жители на село Писменово са притеснени, че отпуснатите държавни средства за общински път до селото може да отидат за направата на частен път.

„Средствата, които са отредени, да не отидат за асфалтиране на частни къщи за гости. Искаме да се вложат в общинския път, за да се ползва от жителите на общината“ - заяви Павел Павлов, общински съветник.

Днес младежи от ПП ГЕРБ протестираха в началото на пътя, като бяха подкрепени от лидера на партията Бойко Борисов, депутати и активисти.

Според Борисов парите ще отидат за път до къщата на бившата служебна министърка от МРРБ Виолета Комитова.

„Последния ден служебният кабинет и министърката на Радев, в последния час пускат 2,5 млн. и половина до нейната къща за гости. Морално ли е, това ли е промяната?“ - попита той.

Кметът на Приморско Димитър Германов уточни, че пътят е общински и той е доволен, че е успял да подпише този договор. „Пътят е част от общинската инфраструктура и от жизненоважно значение за жителите на Писменово и община Приморско“ - заяви той.

„Ние това го подкрепяме, не подкрепяме в последния ден и час до нейната къща да е. Ние давахме на всички. Браво, че са дали. Но тази жена се опитваше да прави кампанията на Радев и Рашков на база ние как сме строили. Това не е морално“, допълни Бойко Борисов.

Според кмета на селото Вълко Дринков проблемът с общинския път е от над 10 години, тогава е била ремонтирана част от него.

„Половината е направен, останаха 2800 метра до самото село. Вилата на госпожа Комитова е във вилната зона“.

В момента общината е в процедура по избор на изпълнител. Като приключи, стартираме веднага“ - заяви кметът на общината Димитър Германов.

 

 

 


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения Приморско
Д-р Димитър Германов, кмет на Приморско: Очаква ни по-различен летен сезон
  24.05.2022 16:28      

Георги РУСИНОВ   -Д-р Германов, днес е един хубав празник, празник е