Събота, 30 Юли 2022
    
Мнения

Бойко Борисов: Това, което президентът Радев ни натресе, да си го прибере

  27.04.2022 14:59  
Бойко Борисов: Това, което президентът Радев ни натресе, да си го прибере

Георги РУСИНОВ

 

Ще има ли предсрочни избори? Този въпрос вълнува граждани и политици от известно време. Днес, по време на обиколката си в Бургаска област, бившият премиер Бойко Борисов коментира пред журналисти, че най-лошото за държавата е било сегашното управление да се срине толкова бързо.

„Хората по улиците ме спират и ми казват да се връщаме, че тези съсипаха всичко. Ако Делян Добрев беше министър и ни спрат газта в 9 часа, щеше да си пътува към Хасково. Ако сварех такава тапа при Нанков, както днес в Бургас, щеше да си пътува към Ловеч. А те какво правят? Министъра на културата отива на СПА с Асен Василев в момент, когато възмутиха цялата културна общност. А те отидоха и се изпънаха на чаршафите. Няма лошо. Прекрасно е. Това е отношението към всички културтрегери, които писаха писма там. Няма да ми отива да говоря за предсрочни избори, защото едни предсрочни избори с тези машини, дадени в ръцете на Асен Василев и неговите трима експерти, които държат кодовете, е безсмислено. Пак ще направят измама. Но хората вече не ги искат и пак ще е трудно. Освен това на мен държавната пара много ми се свиди. Това са едни нови 50 млн. лева за избори. На тия три избора миналата година аз всеки път им казвах да направят правителство. Половин милиард лева похарчихме за избори“, заяви той.

Борисов добави, че президентът Румен Радев може да събере партиите на една маса, за да се направи дебат по всички касаещи държавата проблеми. Той каза още, че от ГЕРБ искат извънредно заседание по темите оръжия за Украйна и газта, като посочи, че няма лошо военните заводи да работят и да продаваме на Запада.

„Аз призовавам най-сетне президента Радев, това което ни го натресе, да си го отзове, да събере политическата класа, лидерите, тези които знаят и могат, да им постави задача и в рамките на тоя кабинет да се решат нещата. А не да ходим на нови избори и да харчим пари излишно. Сега се готвят за нов заем от 2 млрд. да вземат. В момента е най-големият дефицит след фалита на КТБ. Данни на НСИ. Няма да забравя президентът Радев като каза как щяла да изглежда България, ако имала повече министри като Кирил Петков и Асен Василев. Същите искат да ви задължат с 50 млрд. Грабят ви! Докато говорят за шкафчета и чекмеджета, ви обраха, като последните балъци. И понеже видяха, че е за кратко, го правят отвсякъде по всичко, каквото може. И това преди актуализация на бюджета. Това е промяната“, заяви още екс-премиерът.


Анкета

Мнения

Бургас Камено Мнения
Проф. Николай Овчаров: Русокастро има 1000% потенциал за културен туризъм
  29.04.2022 16:11      

Георги РУСИНОВ   Русокастро има 1000% потенциал за културен туризъм. Това об