Вторник, 12 Юли 2022
    
Бургас

На Цветница: УМБАЛ Бургас кани украински граждани да се включат в кръводарителска акция

  12.04.2022 11:03  
На Цветница: УМБАЛ Бургас кани украински граждани да се включат в кръводарителска акция

В неделя, отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас ще проведе традиционната си кръводарителска акция. Всяка година на големия християнски празник Цветница БЧК Бургас, заедно с Бургаската болница организира това събитие в помощ на всички, нуждаещи се от кръвопреливане.

Тази година болницата кани да дарят кръв не само бургазлии, а и украинските граждани, които сме приели на територията на Бургаска област. Част от тях вече се лекуват тук, извършени са животоспасяващи операции и раждания, които изискват кръвопреливане. Чрез този благороден жест те ще помогнат не само на бургаските пациенти, а и на своите сънародници, които имат нужда от кръв. Лекарите се надяват чрез медиите този призив да стигне до общностите на хилядите украински граждани, които вече пребивават в Бургас.

Чужденците, които имат ЛНЧ и законно пребивават у нас, могат да бъдат кръводарители наравно с българските граждани, стига да отговарят на основните изисквания – да са здрави хора на възраст от 18 до 65 години.

Акцията ще се проведе в Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас – сектор Кръводаряване, жълтата сграда зад Първа поликлиника, на 17 април, неделя от 8 до 16 ч. УМБАЛ Бургас благодари на всички кръводарители от името на пациентите, чийто живот ще бъде спасен благодарение на тяхната доброта и хуманност.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения Спорт
Легендарният халф на „Нефтохимик“ Митко Трендафилов: От години футболът в Бургас дълбае дъното
  11.04.2022 10:59      

Интервю на Кирил ЕВТИМОВ  Митко, пролетта дойде, как е настроението при тебе