Събота, 02 Юли 2022
    
Общество

Д-р Петко Желязков: Идеята за премахване на личните лекари бе хвърлена във Фейсбук

  01.04.2022 15:13  
Д-р Петко Желязков: Идеята за премахване на личните лекари бе хвърлена във Фейсбук

Дона МИТЕВА

По идеята да се премахнат личните лекари няма никаква информация. В сферата на слуховете се въртят интерпретации, че пациентите ще си избират непрекъснато различни общопрактикуващи лекари. Други смятат, че няма да се плаща потребителската такса. Трети, че ще се ходи направо при избран от пациента специалист.

„Никой не ни е запознал с направено официално предложение. Всичко бе хвърлено във Фейсбук – на стената на председателя на Здравната комисия в НС. Не може да коментираме нещо, което просто е пуснато буквално във въздуха“, категоричен е д-р Желязков, Сдружение на общопрактикуващите лекари и смята, че трябва да се изчака със становищата докато не излезе официално предложение.

В петък, събота и неделя сдружението на общопрактикуващите лекари организира своята системна сбирка, която се прави два пъти в годината. Д-р Желязков очаква, че там ще се коментира извън дневния ред и това предложение.

„В същност тази идея изобщо не е съгласувана и с коалицията. Тя излиза от един човек. Не е свързана с никакви разчети. Няма никакво решение на управляващите“, заключава докторът.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения
Учени събират доказателства за престъпленията на руските войници срещу хората и природата
  28.03.2022 10:26      

Русия не може да избегне наказанието за агресия срещу Украйна и военни престъпления, какт