Сряда, 29 Юни 2022
    
Несебър Общество

Кметът Николай Димитров: Цяла България да погледне към Несебър, обединени сме

  30.03.2022 14:22  
Кметът Николай Димитров: Цяла България да погледне към Несебър, обединени сме

Днешният митинг е сравним със Съединението на България, категоричен бе кметът на общината

 

 

Моника ИЛИЕВА

 

 

„Когато имаме някакво изпитание, ние сме обединени и сплотени. Не искаме нашата прекрасна община да бъде разделена. Не искаме нашето семейство да бъде разделено!“, емоционално, но категорично заяви Николай Димитров, кмет на община Несебър.

Той добави, че на днешния на митинг, сравним със Съединението на България, присъстват само жители на община Несебър и съставните й селища: „Да ги изброявам ли? Присъстващите тук са жители на общината, а не дошли от Сопот и Перник, подменяйки вота на местните“.

Николай Димитров обясни, че община Несебър в годините, нееднократно, е дофинансирала с много средства град Обзор – прекрасен град и всички съставни селища около него. Добави, че референдумът, за отделянето на Обзор и съставните селища, е проведен набързо и при много нарушени процедури. Жителите на малките съставни селища „ни наричат приятели. Имат по 30-40 човека, които ние гледаме като наши родители“, допълни кметът през сълзи. Димитров е категоричен, че няма да допусне да бъдат отделени и дадени на град, който се обсебва от частно-корпоративни интереси, замесвайки и оклони населени места.

Община Несебър единна като в юмрук срещу решението на правителството за Обзор

През бурни аплодисменти Николай Димитров изнесе данни колко средства е инвестирала община Несебър през годините в Обзор: „За капиталови разходи – 16 млн. лева, за текущи ремонти - 3 млн. лева. За издръжки и други дейности, отпуснати са милиони левове“.

Станаха ясни и реалните приходи на Обзор. За изминалата 2021 г. постъпленията от такса битови отпадъци на града и съставните, които желаят отделянето, са в размер на 1 400 000 лв.

Разходите за сметосъбиране, сметоизвозване, по 95 лв./тон към държавата, са в размер на 1 800 000 лв. Местните данъци са 1 080 000 лв. За тока и парковото осветление на кметство Обзор – 900 000 лв. В сумата не влизат капиталовите разходи и ремонтите на общината. „И всичко това се поема от общия бюджет на нашето семейство Разходите за заплатата на кмета, който не спира да се изявява по всякакви медии, е солидна сума за стандарта на България. Не искам да я споменавам. И как така след като са в непрекъснат дефицит, ще правят отделна община? Отговориха. Разширяват легловата база, ще направят 30 000 легла, 50 000 легла. Нали знаете, че кк Слънчев бряг имаше 25 000 легла. Накъде ще се разширява легловата база? В селата Паницово и Преселци, няма как да се разшири. Ще се разширят към  Емона и Иракли. Там е разковничето“, акцентира кметът Димитров.

Той изказа предположение, че вероятно тази е причината ОУП-а на  Несебър да бъде спиран многократно в годините.

Стана ясно, че на прага на новия туристически сезон, общината ще бъде принудена да прибере техниката си и да освободи десетки хората, ангажирани в общински фирми в Обзор.

Какво мислят жителите на община Несебър за отделянето на Обзор като самостоятелна община и за организираната подписка, четете във в-к "Черноморски фар".


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения
Учени събират доказателства за престъпленията на руските войници срещу хората и природата
  28.03.2022 10:26      

Русия не може да избегне наказанието за агресия срещу Украйна и военни престъпления, какт