Сряда, 29 Юни 2022
    
Сунгурларе

ОбС в Сунгурларе даде съгласие за изграждане на фотоволтаичен парк

  30.03.2022 15:59  
ОбС в Сунгурларе даде съгласие за изграждане на фотоволтаичен парк

На днешното заседание на ОбС в Сунгурларе,  съветниците дадоха съгласие по докладна записка от кмета д-р Георги Кенов за инвестиционно намерение за изграждане на фотоволтаичен парк на територията на града. Общинският съвет заседава за 29-ти път и беше воден от председателя Ружди Хаджен, заедно със зам. председателя Моника Симеонова - Петкова. На сесията бяха гласувани 11 точки.

Общинските съветници приеха изменение на правилник за организация и дейността на съвета в Община Сунгурларе по предложение на председателя на комисия по "Законност, обществен ред и контрол по изпълнение на актовете към Общински съвет" - Иван Ангелов. Приета беше и програма за управление и разпореждане с имотите - общинска собственост за 2022 г.

Съветниците приеха годишен план за паша и определени правила за ползване на общинските пасища и ливади, като цената за наем е 8 лв. на декар.Одобрена бе и инвестиция за водоснабдяване и канализация.

На заседанието беше гласувано предложение за закупуване на лек автомобил втора употреба до 6000 лв. за нуждите на ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" село Грозден, за подпомагане на училищния процес.

На сесията Общинските съветници приеха годишен план за 2022 г. за развитие на социалните услуги и годишна програма за развитие на читалищната дейност в Община Сунгурларе.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения
Учени събират доказателства за престъпленията на руските войници срещу хората и природата
  28.03.2022 10:26      

Русия не може да избегне наказанието за агресия срещу Украйна и военни престъпления, какт