Четвъртък, 28 Апр 2022
    
Созопол

Процедурата по избор на изпълнител на автогарата в Черноморец не е тръгнала

  27.01.2022 17:17  
Процедурата по избор на изпълнител на автогарата в Черноморец не е тръгнала

Силвия Шатърова

 

Няма проведена процедура по избор на изпълнител на автогарата в Черноморец, стана ясно на днешната сесия на Общински съвет -Созопол от думите на кмета Тихомир Янакиев по повод други проекти в общината като ремонт на улици. Те са преходни обекти и тяхното изпълнение ще продължи, защото са проведени поръчките, а за автоспирката ще се чака приемането на новия бюджет.
Автогарата или автоспирката в Черноморец е във фокуса на обществено внимание вече няколко седмици. Първо на 17 януари се появи подписка, която поиска да не се изгражда тя, а да се ремонтира старата.В подписката се твърдеше, че е не е имало обществено обсъждане. В групата „Попитай кмета“  кметът Росен Деспов започна анкета дали да се изгражда нова или да се ремонтира. Над 220 са  гласували за първата опция.

За тази автогара местната власт говори от години, а на всяка една среща жителите я желаят, заложена е в програмата на общината и би следвало да бъде изградена до началото на лятото.

„Когато избираме една от двете възможности е добре да знаем и какви са последиците.

Сегашната сграда няма никаква строителна документация. Това прави невъзможен основен ремонт и преустройство. Да не забравяме, че автобусната спирка е предназначена за удобство на пътуващите. Заведенията, магазините не са основна част от предназначението и. Сега така ли е? Всяка сутрин един автобус тръгва за Бургас пълен с ученици и работници. Къде чакат автобуса тези хора? Искаме ли да продължи да е така? Ако изберем „леко дизайнерско обновление на визията“ това означава децата и работниците от града, които пътуват всеки ден да продължат да чакат автобусите на тротоара.

Това е голяма инвестиция и за реализирането и трябва да се извърви дълъг път. Сега сме почти на финала. Трябва ли да се откажем? „, написа кметът Росен Деспов.

Подписката разбуни духовете, зад нея една част от черноморци прозряха, че ябълката на раздора е павилионът.

Днес на сесия председателят на ОбС -Георги Пинелов попита кмета Янакиев до кога е плащан наем за търговския обект и какво следва. От отговора стана ясно, че след август наемателят на търговският обект не е плащал наем и такъв ще му бъде изискан, павилионът не е работил след края на август.

Все пак нова автогара ще има, независимо дали с търговски обект в нея.


Анкета

Ще дарите ли заплата за Украйна?


Резултати

Мнения

Мнения
Бившият евродепутат проф.Маруся Любчева: Киев е дом на украинци, там не живеят американци или англичани
  27.01.2022 14:21      

Инициативите „Черно море – зона на мира“ и „България – зона на мира