Четвъртък, 28 Апр 2022
    
Созопол

Двуетажен паркинг решава проблеми с паркиране в Созопол

  27.01.2022 11:09  
Двуетажен паркинг решава проблеми с паркиране в Созопол

Георги РУСИНОВ

 

Двуетажен паркинг ще реши проблеми с паркиране в централната част на новия град на Созопол. Това обясни кметът Тихомир Янакиев. Общинският съветник Светлана Лулева повдигна въпроса предвижда ли се някакво решение за натоварения през лятото район около улиците „Рила“ и „Люлин“.

Янакиев посочи, че се предвижда изграждане на паркинг, като идеята е да се направи на два етажа. Трябва да се намира в края на улица „Люлин“, където и досега има разчертани паркоместа. Според него по този начин живеещите и от двете улици ще могат да паркират в близост до домовете си, а трафикът няма да е толкова затруднен. Ще се работи и в посока намаляване широчината на тротоара пред ВиК, тъй като от другата страна също има тротоар, който може да се ползва.

„На мен ми е най-лесно да направя забранителен режим и лятото да пращаме паяка всеки ден. Но хората живеещи там ще ме питат къде е алтернативата. Ами ето това предлагам като алтернатива. Така смятам, че ще удовлетворим нуждите на всички“, поясни Янакиев.

Община Созопол все още няма приет бюджет, тъй като държавният също не е приет. Кметът посочи, че по този начин администрацията ще е притисната с времето за изпълнението, но изрази надежда това все пак да се случи, тъй като ще реши важен проблем.


Анкета

Ще дарите ли заплата за Украйна?


Резултати

Мнения

Мнения
Бившият евродепутат проф.Маруся Любчева: Киев е дом на украинци, там не живеят американци или англичани
  27.01.2022 14:21      

Инициативите „Черно море – зона на мира“ и „България – зона на мира