Вторник, 19 Апр 2022
    
Общество

Денков: Ще предложа пет неучебни дни между двата срока

  18.01.2022 13:46  
Денков: Ще предложа пет неучебни дни между двата срока

Министърът на образованието акад. Николай Денков ще предложи допълнителни почивни дни между двата срока на учебната година - в седмицата от 31 януари до 4 февруари. По този начин учениците няма да влизат в училищата общо девет календарни дни и ще се върнат в клас на 7 февруари. Предложението ще бъде обсъдено на отраслов съвет в петък.

Министърът посочи, че в момента под карантина са 3,6% от учителите и 2,58% от учениците. Той допълни, че в страната няма изключително високи стойности, но разликата в заболеваемостта в отделните области е голяма.

„Няма никаква причина да затваряме на национално ниво, каквото и да е било в момента. И да повтаряме грешките от миналата година, когато училища без нито един заразен учител и ученик бяха затваряни, защото на други места има проблеми”, категоричен е Денков. 

Припомняме, че редица неправителствени организации и директори на училища настояха за по-дълга междусрочна ваканция с оглед високия брой заболели ученици и учители, което пречи на образователния процес.


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Инж. Христин Илиев: Замразяването на цените на парното е грешка
  15.01.2022 16:07      

ТЕЦ-ът трупа загуби заради повишението на газта, ще иска помощ от държавата