Вторник, 19 Апр 2022
    
Приморско

Община Приморско плаща четири пъти по-скъп ток

  18.01.2022 12:50  
Община Приморско плаща четири пъти по-скъп ток

Георги РУСИНОВ

 

Четири пъти по-скъп ток е платила Община Приморско за последните три месеца на 2021-ва спрямо сметките в началото на миналата година. Това отговориха за „Черноморски фар“ от местната администрация.

„При направения сравнителен анализ какъв е бил разходът на Община Приморско за ноември 2020-а и ноември 2021-ва, резултатът е че през ноември 2021 сме разплатили с 222% повече за електроенергия. През последните три месеца цената на ел. енергията се повиши с близо 421% спрямо началото на годината. Според общинската администрация скокът на цените сериозно ще натежи на местните бюджети. Големите сметки намаляват възможностите за инвестиции“, заявиха от администрацията и добавят, че вече са предприети необходимите мерки по отношение намаляване на консумацията на ел. енергия от улично осветление и други възможности.

Тъй като все още няма приет държавен бюджет за 2022-ра, Община Приморско е определила до 31.03.2022-ра да действат сроковете, разпоредбите и финансирането на Бюджет 2021. От общинска администрацията поясняват, че приоритетно ще продължи да се работи по проекти, които вече са стартирали през предходната година и текат сроковете за изпълнението и въвеждането им в експлоатация.

В очертаващата се трудна финансово 2022-ра година финансовата стабилност на община Приморско е сред основните приоритети, които си поставя екипът на общинска администрация като се отчитат и негативните последствия през периода на ограниченията заради пандемията от COVID-19 и непредвидимата ситуация през следващите месеци на бюджетната 2022-ра година.

„Община Приморско ще се стреми към изпълнението на следните приоритети: осигуряване на средства във всички сфери на обществения живот, финансиране на образованието, здравеопазването и социалните дейности“, отговарят от администрацията.


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Инж. Христин Илиев: Замразяването на цените на парното е грешка
  15.01.2022 16:07      

ТЕЦ-ът трупа загуби заради повишението на газта, ще иска помощ от държавата