Неделя, 17 Апр 2022
    
Спорт

Депортират Новак Джокович след окончателното решение на съда в Мелбърн

  16.01.2022 12:47  
Депортират Новак Джокович след окончателното решение на съда в Мелбърн

Новак Джокович ще бъде депортиран от страната, след като окончателно загуби съдебната битка. Съдиите отхвърлиха жалбата на сръбския тенисист срещу анулирането на визата му и потвърдиха решението на австралийското правителство, че неваксинираният Джокович представлява заплаха за общественото здраве.

Така тенис звездата, поставен под номер 1 в схемата, загуби шанса да защити титлата си на Аустрелиън оупън.

В изявление Новак Джокович заяви, че е крайно разочарован от съдебното решение, но ще се съобрази с него.

Край на сагата с австралийската виза на Новак Джокович и на надеждите му да участва в откритото първенство по тенис в Мелбърн.

Сръбският тенинист ще бъде депортиран от Австралия, след като загуби обжалването в съда. Това означава и 3-годишна забрана за влизане в страната.

Трима федерални съдии потвърдиха решението, взето в петък от министъра на имиграцията, с което анулира визата на тенис звездата с аргумента, че представлява заплаха за общественото здраве и оставането му в Австралия може да доведе до засилване на настроенията срещу ваксините.

"Разпореждането на съда е: първо, изменената молба се отхвърля. Второ, мотивите ще бъдат публикувани по-късно". - заяви в съдебната зала съдия Джеймс Олсоп

Австралийското правителство привества решението. Джокович заяви, че е дълбоко разочарован от решението на съдебния състав, но че ще съобрази с него и ще съдейства във връзка с депортирането му. Той изрази надежда, че сега фокусът отново ще се върне върху тениса и Аустрелиън оупън.

Не закъсняха и първите реакции на фенове пред офиса на адвокатите на Джокович, където той отиде, за да проследи съдебното заседание.

"Ужасно е, ужасно! Особено след като е бил поканен тук и всички документи са минали. След това всичко се превърна в цирк", каза Горан Забич, привърженик на Новак Джокович

Всичко започна преди 10 дни на летището в Мелбърн, където при пристигането си Джокович беше задържан от граничните власти, а визата му анулирана.

След това съдът постанови, че решението е необосновано, но австралийският имиграционен министър повторно я отне.

Джокович беше поставен под №1 в схемата и според жребия трябваше да изиграе първия си мач утре. Вместо Ноле в Откритото първенство ще участва 150-я в ранглистата Салваторе Карузо.


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Инж. Христин Илиев: Замразяването на цените на парното е грешка
  15.01.2022 16:07      

ТЕЦ-ът трупа загуби заради повишението на газта, ще иска помощ от държавата